Secretele frumuseții orientale: 5 ritualuri de frumusețe ale femeilor din Orientul Mijlociu!

Despre frumusețea femeilor orientale se cântă balade până în ziua de azi. Părul bogat, pielea catifelată și privirea magnetică – toate acestea sunt rezultatul unui efort considerabil. Femeile din orient întotdeauna au știut să îngrijească de corpul lor. Păcat că atât de rar avem ocazia să le admirăm din plin. Iată doar câteva din ritualurile de frumusețe la care ele apelează în fiecare zi.

Hamam și mănușa kessa

Hamamul este o baie turcească cu abur uscat. Bineînțeles că obiceiul s-a extins în tot orientul mijlociu. De regulă, femeile petrec în hamam câteva ore. În mod ideal, îngrijirea implică o baie de aburi caldă, încălzirea pe o placă de marmură, masaj cu săpun și o ceașcă de ceai verde. După o astfel de croazieră pielea devine la fel de moale și catifelată ca la bebeluși.

Când nu au timp pentru spa, ele folosesc mănușa kessa pentru a-și curăța tenul și pielea. Mănușa e confecționată din fire de bumbac răsucite, datorită cărora are o structură rigidă, dar suficient de delicată pentru a nu irita pielea. După un duș de 10-15 minute, necesar pentru hidratare, femeile își masează pielea folosind acest accesoriu neobișnuit.

Henna pentru bucle, gene și sprâncene

Henna este o pudră care se obține din frunzele uscate și zdrobite ale arbuștilor spinoși. De mai bine de câteva secole, femeile din orientul mijlociu o folosesc pentru îngrijirea părului, genelor și sprâncenelor, care sunt principala podoabă a lor. Henna întărește părul, conferindu-i un aspect lucios și sănătos.

De altfel, henna este un pigment puternic, care este folosit la vopsirea părului și pentru a desena mehendi (tatuaje arabe). În dependență de tipul arbustului, se pot obține diferite nuanțe. De exemplu, din arbuștii indieni se obține un ton roșiatic-arămiu, din cei marocani – ciocolatiu, iar din cei iranieni – roșu-aprins. Iar dacă nu vrei să-ți vopsești părul, astăzi se vinde henna incoloră, doar pentru îngrijirea acestuia.

Ulei din petale de trandafir

Apa amestecată cu uleiuri esențiale de trandafiri era folosită de frumoasele orientale din cele mai vechi timpuri. Apa roz curăță tenul, tonifică pielea și calmează iritațiile, datorită proprietăților antiseptice și antiinflamatorii. Mai mult decât atât, unele femei o folosesc pentru întărirea părului.

Acest produs vindecă inflamațiile, roșeața, acneea și rănile ușoare. Nu e de mirare că producătorii de cosmetice au adaptat tradiția la realitatea contemporană și vând produse tonifiante, pe bază de ulei din petale de trandafir.

Ulei de argan pentru păr și corp

Uleiul de argan este foarte popular în țările arabe, atât în formă pură, cât și în componența diferitor loțiuni, deoarece are proprietăți dermatologice unice.

Utilizarea regulată a uleiului de argan îți va face pielea netedă și elastică, iar odată cu aceasta, eficiența oricărui masaj se va tripla. De asemenea, uleiul de argan este considerat un remediu ideal pentru părul subțire și rar, cât și pentru vârfuri despicate.

Uleiuri esențiale pentru toate ocaziile

Femeile orientale adoră uleiurile pentru corp și le folosesc ori de câte ori au ocazia. Chiar și sub formă de parfum. Uleiurile naturale de înaltă calitate, spre deosebire de parfumurile sintetice, îmbunătățesc starea de spirit și bunăstarea unei femei.

Uleiul de neroli și lemn de santal este folosit ca afrodisiac, uleiul de fenicul curăță mintea și corpul, iar iasomia restabilește echilibrul emoțional al femeii. Mai multe despre arome am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Aplică parfumul corect: 8 trucuri simple ca să miroși întotdeauna plăcut!