Iată de ce coreencele arată mai tinere: 10 trucuri de make up pentru un ten ca de porțelan!

Un machiaj bun îți oferă încredere în propria persoană și dorință de a trăi fiecare moment din plin. Dar odată cu apariția ridurilor, petelor de vârstă, pungilor de sub ochi și pleoapelor căzute – devine tot mai dificil să arăți îngrijită și atrăgătoare fără a recurge la make-up. Dar fii pe pace, iată câteva trucuri împrumutate de la coreence, care te vor ajuta să fii mereu tânără și frumoasă.

Sfaturi pentru un machiaj perfect

1. După spălare, așteaptă câteva minute ca tenul să se usuce și aplică tonerul facial. Spre deosebire de loțiunea tonică, tonerul are o textură gelatinoasă, datorită căreia pielea se hidratează mai bine.

2. Aplică plasturii preferați sub pleoapele inferioare înainte de machiajul propriu-zis.

3. Nu ezita să folosești un ser facial revitalizant.

4. Maschează pungile de sub ochi cu fond de ten lichid și cu un corector anticearcăn.

5. Pudrează ușor nasul, pomeții și gâtul și evidențiază pleoapele superioare. Nu e deloc necesar să-ți încarci fața cu fard.

6. Pentru a defini ochii, vei avea nevoie de un eyeliner (tuș de ochi) bun. Mai întâi se trag liniile cu creionul, apoi se aplică conturul în jurul ochilor folosind un contur lichid sau cu gel. Cele mai potrivite nuanțe sunt: gri, maro, sur-albăstriu și fumuriu.

7. Nu uita să adaugi un pic de fard pe obraji, chiar deasupra pomeților.

8. Buzele, conturate cu un creion, se vopsesc cu ruj mat, de culoare bej sau maro.

9. Amestecă fardul maro, bej și fumuriu și aplică pudra pe pleoapele superioare și inferioare, creând un gradient subtil. Pentru un contur facial de întinerire, care să aibă un efect durabil și eficient, amestecă conturarea cu pudră cu cea cremoasă. Printre altele, nu se recomandă să aplici numai pudră, pentru că pudra înfundă ridurile și nu face decât să le evidențieze și mai mult.

10. Machiajul ochilor trebuie să pornească de la forma și culoarea lor. Nuanțele de mov se asociază excelent cu ochii verzi, cuprul cu ochii albaștri, iar tonurile pastelate cu ochii căprui.

Citește și: Codița de tuș: 3 cazuri când NU se recomandă să o faci!