Se îmbracă scump și pretențios: 8 semne care dau de gol o femeie provincială!

Atitudinea, comportamentul și mentalitatea de provincial este un subiect care stârnește discuții aprinse. În primul rând, nu poți să tragi o linie clară între provincie și capitală. Există oameni de la țară sau din orașe mici care sunt foarte educați și manierați. La fel cum există oameni din capitală care sunt vai și amar de pielea lor.

Provincialismul este o concept foarte vag și încăpător. Dar nu putem nega existența lui. Femeile din diferite provincii au un stil asemănător. Iată ce le dă de gol.

1. Poartă tunsori demodate

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat. Multe femei din provincii poartă tunsori și bretoane demodate, care erau în vogă acum 15-20 de ani, iar astăzi arată total deplasat.

2. Poartă unghii draconice

Nu știu care e legătura, dar de multe ori femeile din provincie își fac unghii exagerat de lungi, care nu numai că arată deplasat, dar și îți dau multe bătăi de cap.

3. Poartă mult aur

Aurul e la fel de cotat ca înainte și în continuare se bucură de popularitate în rândul femeilor din toată lumea, dar designul bijuteriilor din aur este demodat. Accesoriile care erau populare în anii ‘2000, nu vor fi niciodată la modă, fiindcă tendințele s-au schimbat. Unica soluție e să le topești și să-ți faci bijuterii moderne sau să porți ceva nou.

4. Poartă bolerouri

Bolero este o haină femeiască scurtă până deasupra taliei. Cred că e cea mai provincială haină dintre toate. Unele femei le mai poartă și astăzi. Dar nu-i nimic stilat în ele. Acest fason dezavantajează silueta și arată nițel deplasat. Dacă și au fost cândva actuale, acele vremuri au trecut demult.

5. Își prind părul cu plastic

Urâte, ieftine, demodate, perisabile – clamele micuțe de plastic nu au înfrumusețat pe nimeni până acum. Ele sunt bune la grădiniță, sunt bune în clasele primare, sunt bune pentru adolescentele care vor să iasă în evidență, dar nu și pentru o doamnă care ține la imaginea ei. Chiar și clamele mari, care se prind la spate, arată nițel demodat.

6. Se îmbracă scump și pretențios

Oricât de paradoxal ar suna, deseori, scump înseamnă ieftin și de prost gust. Nu e nimic elegant și atrăgător într-o ținută full Chanel. Cred că nici Coco Chanel nu își permitea așa ceva. Ținutele extravagante, bijuteriile scumpe, rafinamentul forțat – toate acestea arată pretențios și ridicol. Toate arată provincial.

7. Poartă inserții metalice

Un detaliu pe care l-am observat numai în provincii. Patima unora pentru feronerie se trage încă din anii 90. Și dacă locuitorii capitalei s-au debarasat complet de acest stil, în orașele mai mici încă mai găsim așa specimene.

8. Poartă imprimeuri ieftine

Fii atentă la imprimeuri. Dacă nu știi ce să alegi, apelează la stiluri testate în timp: haine în dungi, în carouri sau cu buline. Aceste imprimeuri arată grozav pe tonuri neutre, pastelate și întunecate. Cu cât mai complex este imprimeul, cu atât arată mai demodat.

Citește și: Eleganța înseamnă simplitate: 7 sfaturi care te vor face elegantă