Se îmbracă scump și pretențios: 5 semne că femeia nu știe să se îmbrace!

Moda este capricioasă, versatilă și de-a dreptul imprevizibilă. Ceea ce a fost actual ieri, astăzi este lăsat uitării. Dar unele lucruri nu se demodează niciodată. De exemplu, simplitatea, rafinamentul, individualitatea și bunul gust. Ținând cont de ele, vei fi întotdeauna stilată.

Eleganța înseamnă simplitate, dar nu toate femeile vor să se împace cu acest adevăr. Iată câteva semne care trădează o femeie ce nu știe să se îmbrace.

#1. Frica de experimente

Frica de schimbare trădează lipsa încrederii de sine. Acest lucru înseamnă că femeia se îndoiește în propriul gust și simț estetic. Iar dacă femeia are îndoieli, nu are nicio șansă să arate desăvârșit.

Multe femei preferă stilurile testate în timp, ignorând tendințele contemporane, din teama ca nu cumva să arate deplasat. Dar stilurile tot au termen de valabilitate. Iar ceea ce funcționa de minune ieri, astăzi arată caraghios și deplasat. Unul și același stil de zeci de ani e unul din primele semne că femeia nu știe să se îmbrace stilat.

#2. Atenția bărbaților contează

Fără îndoială, toate femeile vor să fie în centrul atenției și vor să fie observate de bărbați. Dar unele ies în evidență în mod natural, datorită unor ținute frumoase, care îmbină eleganța cu senzualitatea. Iar altele, în absența bunului gust, pun accentul pe sexualitate – fuste scurte, machiaj provocator, decolteu adânc sau toate luate împreună.

Dar nu uita că bărbații apreciază feminitatea, nu vulgaritatea și un look prea frivol nu va face decât să-i țină mai departe de tine. În secolul al XXI-lea nuditatea este atât de comună, încât a devenit plictisitoare…

#3. Goana după modă

Fii cu ochii pe modă, dar nu alerga după ea. Moda trebuie acceptată în porții mici, altfel vei arăta ridicol. Cu alte cuvinte, evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee.

Urmărește moda, dar discret și rece. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta. Nu uita că moda ne este dată să ne jucăm cu ea, nu să ne închinăm ei.

Goana după modă nu duce la nimic bun: În primul rând – îți pierzi individualitatea și simțul estetic, iar în al doilea rând – e greu să adaptezi moda la stilul și individualitatea ta. E mult mai bine să te îmbraci așa cum îți șoptește sufletul.

#4. Scump nu înseamnă elegant

Oricât de paradoxal ar suna, deseori, scump înseamnă ieftin și de prost gust. Nu e nimic elegant și atrăgător într-o ținută full Chanel. Cred că nici Coco Chanel nu își permitea așa ceva. Ținutele extravagante, bijuteriile scumpe, rafinamentul forțat – toate acestea arată pretențios și ridicol.

O femeie cu adevărat elegantă, cu un simț dezvoltat al stilului, nu are nevoie de haine scumpe. În țările occidentale există un concept ce caracterizează stilul unei femei contemporane bogate – „normcore”. Literalmente, această noțiune ar putea fi tradusă ca “normalitate intensă, sfidătoare”.

Stilul caracterizează femeile sigure de sine, inteligente, independente, care nu simt nevoia să-și demonstreze bogăția și statutul prin haine scumpe sau accesorii de lux. Aspectul lor iese în evidență prin reținere nobilă, detalii laconice și minimalism. Cu alte cuvinte, ele vor să se îmbrace “normal”.

#5. Părerea altora

Dacă femeia depinde de părerea altora, mai mult ca sigur nu știe să se îmbrace. De aici și goana după modă, și obiceiul de a cumpăra haine scumpe și dorința de a place bărbaților…

Citește și: Femeia bogată se îmbracă laconic: 24 de ținute simple ca să arăți nobilă și stilată!