Scapă într-un minut de gândurile și emoțiile negative cu aceste 6 uleiuri esențiale

Cu părere de rău, aromaterapia nu-și are locul în medicina modernă. Trebuie să știm însă că aromele au efect asupra emoțiilor și ne pot ajuta să prevenim depresia.

Despre beneficiile unor arome se știe încă din Antichitate. Oamenii le foloseau în scopuri terapeutice sau de îngrijire corporală. Cosmeticele și parfumurile pe bază de uleiuri eterice erau preferatele femeilor.  La începutul secolului XX, doctorii au început să folosească aromaterapia în medicină. Încă de atunci se știe despre efectul calmant și relaxant al unor arome. S-a dovedit că acestea ajută la eliminarea emoțiilor și gândurilor negative.

Iată care sunt uleiurile cu astfel de proprietăți:

Levănțică. Această plantă aromată are proprietăți puternice de liniștire. Ea redă energie, te scapă de anxietate, ordonează gândurile și te ajută să uiți de probleme. Uleiul esențial de levănțică luptă cu emoțiile negative și cu agresivitatea.

Melisa. Este cel mai bun remediu contra stresului. Mirosul său plăcut te ajută să te relaxezi, să recuperezi energia și să fii împăcat cu sine. Cândva uleiul de melisa se folosea ca protecție de deochi.

Romaniță. În lupta cu hiperemotivitatea și iritabilitatea te ajută uleiul de romaniță. Are un miros plăcut și este perfect în caz de sensibilitate emoțională ridicată și insomnie.

Mușcată. Se combină foarte bine cu alte uleiuri eterice. Îți ordonează gândurile, te scapă de stres, tensiune emoțională și migrene.

Lemn de Santal. Te ajută să depășești depresia și atacurile periodice de panică. Îți creează o dispoziție bună și te scapă de insomnie. Acesta este folosit în timpul meditațiilor pentru recăpătarea armoniei interioare.

Busuioc. Este unul dintre cele mai calmante uleiuri esențiale. El te ajută să faci față tensiunii, să-ți recuperezi energia vitală, te binedispune și alungă emoțiile negative. Se folosește în cazul depresiilor, îmbunătățește stima și încrederea de sine.

Cum le utilizezi?

Le poți adăuga în cada cu apă, însă doar amestecându-le cu miere, lapte sau frișcă, altfel picăturile de ulei vor pluti deasupra apei, fără să producă efect. O astfel de baie se face cel mult 20 de minute.

Amestecă-le cu ulei sau cremă de corp și masează pielea

Adaugă câteva picături în difuzor, umidificator sau lampă aromatică.