Scapă de prejudecăți: 7 ținute superbe ca să arăți la 50 de ani mai bine ca la 30!

Prejudecățile ne fac viața mai complicată. De ce alții trebuie să hotărască pentru tine ce culori să alegi, ce lungime a fustei să porți, ce se cuvine să îmbraci la 30 de ani și ce nu se cuvine la 50? Deseori, mergând împotriva stereotipurilor, dar ținând cont de limitele bunului gust și de propria individualitate, poți arăta mai tânără cu 5-10 ani!

Firește că la 50 de ani nu poți să fii la fel de frumoasă ca la 30. Dar adevărul e că nici la 30 nu poți să fii la fel de frumoasă ca la 50, pentru că fiecare vârstă are farmecul său. Și tot ce trebuie să faci, este să evidențiezi acest farmec. Să-l evidențiezi în ciuda tuturor.

Ținute elegante pentru femei peste 50 de ani

Unele doamne 50+ sunt ferm convinse că hainele strălucitoare și expresive sunt doar pentru tineret. În consecință, în mod deliberat se îmbracă plictisitor. În zadar. Firește că la 50 de ani nu vei purta topuri cu vedere la buric, fiindcă riști să arăți deplasat. La sigur vei arăta deplasat. Dar câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui.

Nuanțele vibrante întineresc. Nu trebuie să arăți ca un pom de Crăciun. Un singur accent luminos este suficient. Acesta trebuie ales în dependență de tonalitatea pielii și diluat cu nuanțe clasice. Prin urmare, o bluză galbenă, croită lejer, se asociază perfect cu pantaloni albi, liberi, cu talie înaltă. Cu o astfel de ținută vei putea concura cu orice doamnă de 30-35 de ani.

Un alt subiect care stârnește polemici aprinse în rândul femeilor 50+ este lungimea rochiei. Dacă o femeie de 30 de ani poate să poarte rochii (fuste) midi și mini fără să fie judecată de cineva. După 50 de ani fustele mini sunt tabu, iar fustele midi lasă loc pentru discuții.

În realitate, nu există nici un standard. Totul depinde de preferințele tale și de starea corpului tău. Dacă te poți lăuda cu genunchi frumoși și picioare subțiri, de ce să nu porți o fustă peste linia genunchiului. Nu faci decât să-ți etalezi frumusețea, la urma urmei. În plus, unele femei de 50 de ani chiar au genunchi mai frumoși decât altele de 30. Pentru că nu e vorba numai de vârstă, ci și de morfologie.

Ținute pentru femei 50 ani

Și nu e vorba doar de genunchi. Indiferent de vârsta, atunci când îți planifici ținuta trebuie să-ți evidențiezi punctele tari și să le maschezi pe cele slabe. Dacă gleznele, gambele și brațele încă arată bine, de ce să nu le evidențiezi? Până la urmă, un astfel de look nu arată nici vulgar, nici ridicol, nici deplasat. Dimpotrivă, este cât se poate de feminin și firesc. Prin urmare, dacă ai ce scoate în evidență, uită de prejudecăți.

O rochie midi, completată de un sacou, arată foarte plăcut și organic pe o doamnă elegantă de 50 de ani. O asemenea ținută arată tineresc, proaspăt, contemporan și la locul său. Chiar dacă ai ales o tonalitate vibrantă și expresivă. Aruncă o privire la doamnele de mai jos. Una are 35, alta are 55. Ești gata să spui că prima arată mai bine? Vârsta e doar o cifră din pașaport. Nu există bătrânețe până singură nu vei dori acest lucru.

Haine pentru femei de 50 de ani

Dacă expresivitatea accentuată nu e pentru tine, poți crea o ținută clasică, care să arate aproape la fel de expresiv. Iar accentul să fie dat de poșetă. Jachetele în carouri sunt bune atât pentru birou, cât și pentru ocazii de zi cu zi. Acestea adaugă farmec și eleganță oricărei femei, indiferent de vârstă și siluetă. Dar pe o doamnă 50+ arată deosebit de elegant. În timp ce pe femeile mai tinere, pot arăta neserios și pretențios, dacă nu sunt alese inteligent.

În schimb un compleu alcătuit din pantaloni și sacou este relevant pentru orice vârstă. În acest sezon sunt la modă costumele croite liber, de culoarea cerului senin, asociate cu cămăși, pantofi și poșete de culoarea laptelui. Dacă capriciile modei nu sunt pe placul tău, poți opta pentru o soluție clasică. Pentru că un costum negru, asociat cu un top luminos nu își va pierde niciodată din actualitate. Și arată la fel de bine atât la 30, cât și la 50 de ani.

Indiferent de ținutele pe care le alegi, totul se rezumă la un simplu fapt. Unele lucruri sunt stilate, iar altele nu. Și când le îmbraci, cel mai probabil deja știi acest lucru. Adică, alegem să ne îmbrăcăm plictisitor în mod deliberat. Și refuzăm să ne îmbrăcăm expresiv și stilat sub presiunea prejudecăților. Cu toate că știm ce e stilat și ce nu. Scapă de prejudecăți.

Citește și: Femeile care respectă aceste 10 reguli arată mai tinere după 50 de ani!