Scapă, acum, de durerile de spate și genunchi cu doar o minge de tenis. Încearcă aceste 5 exerciții senzaționale!

Odată cu evoluția, oamenii au mai încetat să facă mișcare așa cum o făceau odată. Acum lumea internetului a luat cu asalt populația, iar ca rezultat lipsa de mișcare poate duce la multiple probleme și dureri de spate, gât, genunchi și încheieturi. Totuși acesta nu este un motiv pentru a ne lăsa în prada durerilor, pentru că poți lua o minge de tenis obișnuită și să o folosești pentru a alunga durerea, oboseala și problemele articulare! În acest material vei descoperi câteva exerciții perfecte pentru corpul tău, care te vor ajuta să te simți bine. Tot de ce ai nevoie, este doar o minge de tenis.

1.Exercițiu pentru spate

Dacă ești în situația că stai așezat toată ziua sau ești practic mereu în picioare, atunci să știi că ambele sunt rele pentru spate. Soluția este simplă! Masajul te poate ajuta. Tot de ce ai nevoie sunt două mingi de tenis obișnuite și un șoset simplu. Pune mingile în șoset, în așa fel încât ele să nu să se rostogolească și să fie lipite una de cealaltă. Ulterior, trebuie să vă culcați pe spate, să puneți bilele deasupra coccisului pe ambele părți ale coloanei vertebrale și să vă rotiți întregul corp în sus și în jos. Găsiți o poziție care vă este confortabilă, pentru care puteți așeza o pernă sub cap sau umeri.

2.Exercițiu pentru partea inferioară a spatelui și șoldurilor

Această parte a corpului obosește foarte repede dacă o persoană stă într-o poziție de mult timp sau poartă pantofi strânși și incomozi. Problema se rezolvă simplu! Ia o minge de tenis și pune-o pe podea, iar ulterior aranjază-te cu șoldul peste ea și începe să faci mișcări circulare. Important este ca mișcările să le faci atât în direcția acelor ceasornicului, cât și cotra acestora, după care te poți întoarce pe cealaltă parte și să faci exact la fel.

3.Exerciții pentru omoplați

Dacă nu ai o persoană care să-ți maseze umerii înțepeniți, atunci încearcă să iei lucrurile în propriile mâini și să iai o minge de tenis pentru a-ți rezolva problema. Întinde-te pe o parte,  picioarele trebuie să fie îndoite, iar mingea așaz-o între omoplat și coloana vertebrală. Ușor, fără mișcări bruște, fă mișcări circulare, simțind mușchii înțepeniți. Treci pe partea cealaltă și repetă exercițiul.

4.Exerciții pentru genunchi

Ține mingea de tenis aproape, dacă simți deseori oboseală și durere în genunchi. Exercițiul este simplu: trebuie să strângeți mingea chiar sub genunchi și să vă îndoiți piciorul ca și cum încercați să zdrobiți obiectul. Ține mingea și numără până la zece, după care elibereaz-o și odihnește-te 10 secunde, apoi repetă exercițiul. Tot așa de 8-10 ori, după care treci la masajul celui de-al doilea picior.

5.Exerciții pentru picioare

Scoate pantofii, pune mingea pe podea și călcă pe ea, dar nu cu întreaga greutate a corpului, ci doar o apeși ușor. Cu mișcări ușoare, alunecă pe minge înainte și înapoi cu piciorul și acordă atenție acelor zone pe care le simți cele mai problematice. Nu uita și de al doilea picior!