Sănătatea la control: 7 semne că ești cu adevărat sănătos, chiar dacă nu crezi așa!

De când a apărut internetul și au luat amploare paginile cu tematică medicală, oamenii petrec zile întregi în căutare de explicații. În special, caută ce ar putea să însemne un simptom sau altul și ce boală trădează, creând noi motive de panică și anxietate. Prin urmare, astăzi vom face invers și vom discuta despre câteva semne care trădează un organism sănătos.

#1. Nu te obosești cu una-cu două

Dacă toată ziua zbori ca o albinuță dintr-o parte în alta și seara te mai ții pe picioare, iar a doua zi ești din nou vioi și plin de energie, înseamnă că ai un organism puternic și sănătos. E în regulă dacă la sfârșitul zilei te simți epuizat, dar dacă ești sleit de puteri de dimineață, oboseala ar trebui să te pună în gardă. De altfel, un alt semnal care trădează probleme grave de sănătate este insomnia.

#2. Miroase bine din gură

Mirosul neplăcut din gură este unul din cele mai evidente simptome că organismul are de suferit, începând de la carii și terminând cu afecțiuni serioase ale sistemului gastrointestinal. Dacă din gura ta miroase a briză de mare, stai liniștit, corpul tău este sănătos.

#3. Pielea este elastică

Pielea elastică, netedă și strălucitoare este un semn incontestabil al unui organism sănătos. Pentru a evalua starea pielii, ciupește-te. Dacă pielea revine rapid la normal, înseamnă că totul este în regulă. Iar dacă pielea își revine greu, lăsând cute și pliuri, înseamnă că ai probleme cu metabolismul. Nu și dacă ai 60 de ani. E normal ca pielea să-și piardă din elasticitate cu vârsta.

#4. Albul ochilor este chiar alb

Ochii sunt un alt indicator care ne arată dacă ceva este în neregulă cu starea noastră de sănătate. De exemplu, dacă albul ochilor este gălbui, s-ar putea să ai probleme cu ficatul și vezica biliară. Ochii înroșiți, cețoși sau lăptoși sunt un alt semnal care trădează diferite probleme de sănătate.

#5. Rezistența la răceli

Dacă răcești rar sau foarte rar și nu te ia niciun virus, înseamnă că ai o imunitate puternică și ești absolut sănătos. Și viceversa. O imunitate scăzută e un semn clar al insuficienței de vitamine și al diferitor dereglări în organism.

#6. Senzația de saturație cu mâncare

Un om sănătos mănâncă de 3-5 ori pe zi, cu tot cu gustări. Dacă mănânci o dată pe zi și nu simți senzația de foame, în mod vădit ceva e în neregulă cu organismul tău. Și invers, dacă mănânci regulat, dar deja peste 2-3 ore simți că ți-e foame, ar trebui să bați alarma, deoarece sistemul digestiv și endocrin funcționează aiurea.

#7. Ai un tranzit intestinal normal

Dacă mergi la toaletă regulat, înseamnă că sistemul tău digestiv funcționează bine. Regulat înseamnă de la de 2 ori pe zi până la de 3 ori pe săptămână. Mai rar sau mai des semnalează probleme grave cu tranzitul intestinal.

Citește și: Nu trece nici o zi fără ca omul sănătos să consume aceste 5 fructe!