Să fii elegantă e ușor: Respectă aceste 5 reguli și vei fi mereu la înălțime!

Femeile vor să fie elegante indiferent de circumstanțe. Iar un look elegant are două componente de bază: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze rafinamentul nu-i deloc ușor. Dar există câteva trucuri care îți pot fi de mare ajutor. Iată care sunt ele.

1. Subliniază-ți clavicula

Decupajele sunt o modalitate bună de a crea un look senzual și tentant, fără să arăți deplasat. E important să găsești echilibrul dintre eleganță și senzualitate, iar un decolteu oval și discret, se descurcă excelent cu această misiune. Hainele cu decolteu oval îți vor sublinia delicatețea și feminitatea, descoperind zona claviculei și a gâtului, poate că cea mai grațioasă zonă a oricărei femei.

În loc de un decolteu oval, îți poți sublinia pieptul printr-un decolteu asimetric, care lasă un umăr gol, printr-un decolteu larg, până sub nivelul claviculei sau un decolteu modest în formă de V.

2. Alege ținute monocrome

Trei elemente fac ținuta să arate perfect – aspectul îngrijit al femeii, minimalismul și calitatea. Femeile elegante evită detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste.

Prin urmare, renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Iar dacă vrei să adaugi puțină expresivitate ținutei tale, alege un imprimeu mai discret.

3. Poartă pantofi colorați

Pantofii negri sunt incredibil de versatili și completează orice ținută. Anume din aceste motive multe femei fac abuz de ei. Dar pantofii negri sunt o cale sigură către un look plictisitor și demodat. Încearcă pentru diversitate să încalți o pereche de pantofi în culori vibrante și expresive. Vei observa că nu doar imaginea ta se va schimba spre bine, ci și starea de spirit.

În ceea ce privește tocurile. Da, tocurile înalte sunt bune, dar nu uita de sănătate și de confort. Femeile din Occident adoră pantofii cu toc mediu și gros, deoarece sunt stilați, eleganți și sănătoși, atât pentru spate, cât și pentru picior.

4. Subliniază-ți încheieturile

Mânecile 3/4 sunt o altă modalitate de a-ți etala rafinamentul într-un mod foarte elegant și discret. Hainele cu mâneci trei sferturi îți vor face mâinile să arate subțiri, delicate și feminine, datorită contrastului dintre brațe și țesătură. O astfel de ținută arată stilat, romantic și grațios. Iar partea bună e că poate fi purtată oriunde dorești.

Și nu uita de accesorii. Brățările, inelele, lănțișoarele, ceasurile, batistele – toate îți vor sublinia rafinamentul și vor adăuga eleganță mâinilor tale.

5. Poartă tunsori neglijente

Asimetria este cheia către un look romantic, feminin și ademenitor. Dacă vrei să ieși în evidență, fără a arăta deplasat și provocator, fă-ți o tunsoare asimetrică. O astfel de coafură nu va trece niciodată neobservată.

Stilul lejer și neglijent al lor, te va salva de cel mai izbitor semn al bătrâneții – conservatismul și atenția excesivă la detalii, cu alte cuvinte, de un look pedant și plictisitor.

Citește și: Iată de ce unele femei 40+ arată mai tinere ca altele: 2 sfaturi care te pot întineri!