Să fii elegantă e ușor: 18 tunsori elegante pentru femei de 50 ani

Odată cu înaintarea în vârstă, părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri. În consecință, după 50 de ani devine tot mai greu să-ți faci coafura să arate spectaculos. Nu și dacă alegi una dintre tunsorile de mai jos.

Tunsori femei 50 ani păr scurt

În primul rând, la 50+ se poartă tunsori pentru păr scurt. Nu e de mirare, deoarece aceste coafuri arată stilat, expresiv și contemporan. Și spre deosebire de tunsorile pentru păr lung, sunt mult mai ușor de coafat. Cele mai potrivite tunsori pentru păr scurt sunt pixie, bob și pixie-bob.

Tunsori scurte femei 50 ani

Campioană la acest capitol este tunsoarea pixie. Tunsoarea pixie e practică, stilată, versatilă, ușor de coafat, creată pentru femeile care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii. Frizura e binevenită dacă ai fața ovală și vrei să dai un pic de îndrăzneală imaginii tale. Iar dacă ai părul subțire și rar, pixie este o adevărată comoară, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini.

Tunsori bob scurt femei 50 ani

Iar dacă ești adepta soluțiilor clasice, îți sugerăm să-ți faci o tunsoare bob sau bob-carre. Sunt mai multe criterii la care merită să atragi atenția. În primul rând, alege o tunsoare cu breton. Bretonul lung adaugă volum și ascunde o parte din riduri. Iar aranjarea stratificată, cu șuvițe mai scurte în față și mai lungi la spate (sau invers) adaugă tunsorii amploare.

Tunsori femei 50 ani păr mediu

O astfel de coafură va arată feminin și stilat, iar cel mai important – va adăuga volum și prospețime părului tău. Bobul inversat este ușor de coafat și arată foarte natural datorită stilului său neglijent. Această tunsoare e binevenită atât la birou, cât și în circumstanțe mai puțin formale.

Tunsori femei 50 ani păr lung

Dacă părul tău este des și îngrijit, poți încerca o tunsoare pentru păr lung. Un astfel de stil arată bine chiar și cu păr cărunt. Tunsorile pentru păr lung arată elegant, feminin și spectaculos. Stiliștii consideră că o tunsoare stilată și spectaculoasă nu are nevoie neapărat de o aranjare complexă. Important e ca părul să fie îngrijit.

Citește și: Femeia modernă se îmbracă cu stil: 10 reguli de stil care îți vor împrospăta ținuta!