Poartă rujul corect: Stiliștii au numit 3 culori care întineresc și 3 care te fac mai bătrână!

Fără îndoială ochii și buzele sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul lor este mai important decât pare la prima vedere. Despre ochi am vorbit de mai multe ori (găsești link-ul la final de articol), dar cum rămâne cu buzele?

Să știi că nuanța buzelor este mai importantă decât oricare alt element. Rujul este accentul care iese în evidență cel mai mult și de culoarea lui depinde întreaga imagine. Iată câteva culori care te vor avantaja la 60+ și altele pe care ar trebui să le eviți.

Roz deschis

Roz este o culoare infantilă care de multe ori face mai mult rău decât bine. Mai ales la 60+. Mai ales când vorbim de subtonuri cu pigment liliachiu. Această culoare completează prost tonalitatea tenului și nu arată deloc firesc.

În schimb rujul roz, cu un subton neutru, arată cât se poate de natural și firesc. Iar naturalețea, din câte știi, întotdeauna dă bine. Pe de altă parte, rujurile ușoare, cu un subton foarte slab, precum în imaginea din dreapta, îți vor da un aer bolnăvicios, fiindcă sunt lipsite de intensitate.

Nuanțe întunecate și calde

Rujurile întunecate întotdeauna îmbătrânesc și pun tenul într-o lumină proastă. Ele fac pielea să arate mai palidă și subliniază imperfecțiunile tenului. Din această cauză, arată bine numai în tinerețe.

Un alt mauvais ton este rujul în culori calde – maro sau oranj stins. Acestea accentuează ridurile și pungile de sub ochi, iar pe deasupra, arată foarte plictisitor. Poate chiar bătrânesc. Culoarea îți va da o paloare nesănătoasă și e un mod sigur de a arăta demodat și plictisitor.

Roșu adânc

În schimb, roșul aproape întotdeauna dă bine. Roșul este asociat cu pasiunea și feminitatea și se potrivește tuturor femeilor, indiferent de vârstă. Roșul are un farmec și o eleganță de neegalat, mai ales când vorbim de tonurile adânci.

Această culoare se poartă în asociere cu un machiaj discret, cât mai apropiat de tonalitatea firească a tenului. În acest caz, roșul mat devine acel accent care răspunde de expresivitate, dar fără a arăta deplasat. E o modalitate sigură de a-ți face aspectul mai interesant și mai luminos.

Culoarea piersicii

Culoarea piersicii (în dreapta) e cea mai indicată după 60 de ani. Unii stiliști o numesc nuanța viitorului, pentru că este expresivă, vibrantă și ne agasantă în același timp. Ea nu accentuează nici vârsta, nici culoarea dinților și nici ridurile din jurul buzelor. În schimb, îți dă un aer cochet.

În același timp, tonul este universal și poate fi purtat indiferent de context. El arată bine indiferent de tonalitatea tenului și se asociază cu oricare alte culori. Important e să alegi o nuanță care să nu fie nici caldă, nici rece.

Citește și: Puterea machiajului: 3 trucuri de make-up ca să ai ochi mari și frumoși!