Rochiile clasice: 20 de outfit-uri superbe pentru orice femeie

Rochiile clasice nu dispar sub influența noilor tendințe, ele se adaptează, de aceea orice femeie ar trebui să le aibă în garderobă.

Cum înțelegi că o rochie este clasică?

1. Design simplu. La o rochie clasică practic lipsesc decorațiunile sub formă de broderii, accesorii metalice sau inserții de alt material. La fel, o rochie clasică este lipsită de mâneci prea largi, de volane sau franjuri. Asta nu înseamnă însă că rochiile clasice sunt plictisitoare. Avantajul lor constă în accentuarea siluetei feminine și în doza de eleganță pe care o oferă. Totodată, acestea se combină fără probleme cu sacouri sau cardigane.

2. Culori reținute. De regulă, rochiile clasice sunt în nuanțe de bază, pastelate, nude sau în nonculori. În acest caz, sunt excluse culorile aprinse.

3. Rafinament. Croiala unei rochii clasice este întotdeauna maximal de simplă și scoate în evidență formele feminine.

4. Țesături solide, naturale. Se exclud din start stofele sintetice. De regulă, în sezonul cald se alege inul, bumbacul, mătasea, în sezonul rece – tricotul, tweed-ul sau lâna.

Modele actuale de rochii clasice

Fii atentă la lungime. În prezent, se poartă ceva intermediar între midi și lung.

Atunci când combini rochia cu un trenci, fii atentă ca lungimile lor să se potrivească.

Rochia de tip creion

Este rochia perfectă pentru oficiu, care o să-ți pună în valoare silueta feminină. Este la fel de potrivită și pentru ieșirile de seară, poate în nuanțe mai îndrăznețe sau cu mici inserții de dantelă.

Rochia dreaptă

Este cea mai simplă și comodă alegere, în plus te poate ajuta să ascunzi kilogramele în plus. De regulă, aceasta este de culoare albastră, neagră sau gri și este potrivită pentru serviciu.

Rochia de tip halat

Este mai mult o rochie de coctail, perfectă pentru randevu. Într-o variantă mai modestă însă poate fi potrivită și pentru întâlnirile de afaceri. Lungimea recomandată în acest caz este cea midi.

Rochia cămașă

Este una dintre cele mai comode variante și e potrivită atât pentru plimbări, cât și pentru mersul la oficiu.

Într-o astfel de rochie poți fi femeia romantică sau femeia cuceritoare, tu alegi!