Rochii în stil boho – 15 ținute expresive pentru femei trecute de 50 de ani!

Stilul boho este un concept vestimentar relativ proaspăt, dar cât se poate de expresiv, numai bun pentru femeile care adoră să trăiască liber și noncoformist. Stilul își trage rădăcinile din anii ’70 ai secolului trecut și pune accentul pe confort și libertatea de exprimare.

Ce înseamnă stilul boho?

În accepțiunea clasică, stilul boho înseamnă un adevărat festival de culori. Dar variațiile contemporane ale acestui concept arată că nu-i neapărat ca ținutele să fie multicolore. Expresivitatea poate fi dată de texturi, de accesorii sau de croială. De regulă, stilul cuprinde accente boeme, multietnice, influențe hippie, dar și detalii moderne.

Termenul Boho provine de la bohemian chic (farmec boem) și se axează pe elemente neconvenționale, pe libertate, pe creativitate, pe explozie de culoare, pe simț artistic și pe romantism.

Deși pare un concept tineresc, numai bun pentru generația hippie, stilul se potrivește ca o mănușă pe femeile trecute de 50 de ani. Toate pentru că în el se regăsesc elemente fine, care subliniază grația și delicatețea unei femei, precum dantela, inul, mătasea sau imprimeurile florale. Adeptele stilului boho arată mai tinere decât sunt în realitate, datorită prospețimii și expresivității date de acest concept.

Ținute boho femei 50 de ani

Stilul boho este romantic, feminin, expresiv și se caracterizează prin elemente versatile pe care le poți combina între ele după bunul tău plac. Dar chiar și aici tonurile și texturile trebuie potrivite armonios. Un alt atribut esențial al oricărei ținute boho sunt bijuteriile etnice, începând cu inele, cercei și brățări și terminând cu pandantive și amulete.

Creatorii de modă încearcă să adapteze stilul boho la tendințele actuale și necesitățile femeilor contemporane, dar principiile de bază rămân aceleași. Boho ste un stil extravagant, pentru toți cei care apreciază confortul, libertatea și plăcerile vieții. Bluzele libere, pantalonii largi, pantofii cu toc gros, coafurile neglijente și bineînțeles – rochiile vaporoase. Toate sunt și practice și elegante în același timp. Dacă asociezi totul corect, nu ai cum să arăți ridicol și deplasat.

Rochii stil boem

Un alt element cheie este confortul. Cum altfel? Femeile care aleg un stil vestimentar boem îl adoră pentru comoditatea, spiritul practic și libertatea pe care o oferă. Nu există reguli certe când e vorba de boho. Totul se rezumă la imaginația și creativitatea ta. În ceea ce privește rochiile, de obicei femeile aleg modele lungi, libere, vaporoase, care le maschează imperfecțiunile siluetei și le scot în evidență atuurile.
Un alt element important sunt accesoriile. În comparație cu alte stiluri vestimentare, boho se particularizează prin accesorii mari, expresive, care ies în evidență și îți subliniază individualitatea, începând cu brățări, pandantive, cercei, coliere și terminând cu perle, curele, ochelari de soare și alte atribute etnice.

Rochii în stil boho

Stilul boho-chic abundă de culori vibrante, începând cu albastru, mov, verde și terminând cu auriu, galben și roșu. Însă include și tonuri calde, pastelate sau pământii. Important e să nu încarci ținuta cu prea multe culori, 2-3 tonuri fiind suficiente.

Din câte vezi, chiar și culorile pământii pot fi integrate în stilul boho, datorită croielii și texturii specifice a materialului. Și totuși, îți recomandăm să alegi ceva mai expresiv.

Boho e stilul vestimentar care ne amintește cât de frumoasă este viață și că trebuie să trăim cu plăcere fiecare moment. Liber, nonconformist, plin de viață asemenea unei păsări în zbor.

Citește și: Cum să arăți mai fresh la 50 de ani? 10 ținute expresive, pentru toate gusturile!