Rochii de vis: 8 cele mai scumpe ținute haute couture

În această selecție de rochii, cele mai luxoase modele au fost create de designeri remarcabili. Unele dintre ele pot fi împrumutate cu ușurință pentru sărbători, adaptându-le după corpul tău.

Giorgio Armani, 25.620 EURO

Cea mai elegantă rochie cu solzi arată așa. Modelul lung negru de la Giorgio Armani se potrivește perfect siluetei figurii, de parcă ar deveni o a doua piele. Decorațiunile sub formă de paiete, mărgele de sticlă și strasuri, care acoperă complet țesătura, adaugă un lux special rochiei. În ciuda faptului că stilul rochiei este destul de simplu, prețul său este pur și simplu nebunesc: peste 25 mii euro.

Alexander McQueen, 14.817 EURO

O grădină de flori au înflorit pe o rochie lungă neagră Alexander McQueen. Misterul ținutei este atins de contrastul strălucitor al țesăturii laconice întunecate și de decorarea volumetrică sub formă de petale, flori și fluturi roșii aprinși. Flora și fauna sunt alcătuite din sute de paiete și mărgele colorate.

Elie Saab, 14.230 EURO

O rochie din mătase de menta a lui Elie Saab, regina rochiilor de seară, evocă visele romantice ale primei iubiri. Patru inimi mari brodate parcurg lungimea ținutei ornamentate. Modelul conservator al rochiei are umeri ușor bombați și un arc festiv pe piept în formă de floare frumoasă.

Valentino, 13.910 EURO

Rochia pastorală a lui Valentino pare să fi ieșit de pe paginile romanelor lui Jane Austen, dacă eroinele ei ar fi fost zâne din povești.

Silueta fără greutate a rochiei pare să lase în urmă o ceață moale în spațiu. Ținuta este realizată din cel mai fin tul italian crem. Suprafața țesăturii este acoperită cu mărgele și paiete de sticlă fără greutate și brodată cu cel mai fin model floral de mărgele. Rochia are un decolteu înalt, care se termină cu o fundă grațioasă pe spate.

Ralph & Russo, 12.695 EURO

O rochie chic Ralph & Russo ar fi perfectă pentru prezentarea unui film la Festivalul de Film de la Cannes sau orice alt eveniment cultural de același nivel. Partea superioară a rochiei este un corset încrustat cu umeri cu sute de cristale, fusta este din tul negru și crep. O soluție specială de design este asimetria, care demonstrează în mod clar alegerea pantofilor de seară.

Zuhair Murad, 11.500 EURO

O altă rochie cu tematică florală de la designerul libanez Zuhair Murad. Partea superioară a corsetului se îmbină cu tonul corpului, oferind senzația de înflorire chiar pe suprafața pielii.

Dolce & Gabbana, 10.360 EURO

Dacă în copilărie visai să te înfășori în cei mai blânzi nori ai munților alpini, atunci această dorință a căpătat o formă materială grație casei italiene Dolce & Gabbana. Rochia este realizată din mătase albă, decorată cu pene de struț.

Vivienne Westwood, 10.800 EURO

Poate că acesta este ținuta pe care ai dori să fugi pe o scara în spirală și să îți pierzi accidental mănușa. Această rochie jacquard de culoare nobilă fildeș este numită „Pasărea paradisului tremurândă” dintr-un motiv anume. Ținuta este inspirată de epoca barocă excentrică, care se reflectă fără îndoială în textura dramatică a rochiei.