Rochie și adidași! 5 sfaturi cum să porți acest look ca să fii întotdeauna elegantă!

În ultimii ani tot mai des întâlnim femei îmbrăcate în ținute scumpe și rafinate, dar încălțate în adidași și nu doar pe străzile sau stradelele orașului, ci și în cafenele, muzee, cinematografe sau parcuri. Moda se schimbă și accentul cade tot mai des pe individualitate și confort.

Nu întâmplător încă în 2014, celebrul designer al casei de modă Chanel, Karl Lagerfeld, lansase o colecție cu adevărat revoluționară, îmbinând stilul sportiv de stradă cu stilul clasic, ceea ce părea de neconceput până atunci. Toate modelele au apărut pe podium în rochii elegante sau costume clasice și adidași, chiar și cele în ținute de nuntă. În scurt timp, femeile din întreaga lume au început să imite acest stil confortabil și neobișnuit.

Dar pe cât este de confortabil, pe atât e de capricios. E foarte ușor să o dai în bară încercând acest stil. Prin urmare, astăzi vom învăța cum se poartă corect o astfel de ținută.

#1. Alege adidașii corect

Dacă rochia te face mai scundă, adidașii cu talpă groasă îți pot da o mână de ajutor. Aceștia subțiază vizual gambele picioarelor și te fac mai înaltă. Pe lângă asta, sunt cât se poate de confortabili, iar stilul este autentic, elegant și juvenil. În ceea ce privește culoarea, dacă nu te poți hotărî, alege alb pentru că nu ai cum să dai greș.

#2. Alege imprimeul ținând cont de pantofi

Imaginea nu trebuie să fie complexă, pentru că devine agasantă. Cu cât e mai strălucitor imprimeul, cu atât mai simpli trebuie să fie adidașii. Dacă vrei cu orice preț să porți o ținută expresivă și strălucitoare, asigură-te cel puțin că este monocromă și adidașii se potrivesc cu nuanța țesăturii.

#3. Alege culoarea care ți se potrivește

Dacă tot am vorbit de culori, cel mai sigur e să porți adidași în nuanțe clasice: alb, negru, gri. Aceștia arată expresiv și laconic în același timp. Mai mult decât atât, pot fi combinați cu orice model de rochie. Iar dacă îți plac adidașii în culori vii, ai grijă ca aceștia să se asocieze organic cu ținuta de bază. Și nu uita să ții cont de tonalitatea pielii tale.

#4. Poartă ținute în tonuri deschise

Adidașii albi în tandem cu o rochie în nuanțe pastelate sunt o combinație victorioasă indiferent de vârstă și context. Această ținută arată delicat, feminin, proaspăt și contemporan. Dacă rochia are o textură netedă și fină, și adidașii trebuie să arate corespunzător.

#5. Poartă rochii cu croială lejeră

Rochiile largi, din țesături fine, precum șifonul, fac pereche minunată cu adidașii mari, cu tălpi groase. Aceștia îți adaugă 4-5 centimetri în plus și nivelează topul, care arată destul de voluminos. Evită modelele cu talpă plană, care îmbinate cu o astfel de rochie, te vor face să arăți plinuță și scundă.

Această formulă neobișnuită (rochie+adidași) nu e doar confortabilă și la modă, dar se potrivește de minune atât doamnelor trecut de 50 de ani, cât și celora aflate în floarea vârstei.

Citește și: 15 idei cum să porți pantalonii bej ca să strălucești în fiecare zi!