Revizuiește-ți garderoba: 6 lucruri pe care NU ai voie să le porți sub nici o formă!

În modă și în vestimentație nu există atât de multe tabuuri. Mai ales acum când e la modă individualitatea și libertatea de exprimare. Dar în același timp, oricum contează ce îmbraci, deoarece hainele ne reflectă personalitatea, mai mult ca niciodată până acum. Ele ne influențează starea de spirit, ne ajută să ne simțim mai sigure pe sine și să depășim cele mai diverse obstacole.

Astfel, ajungem la situația paradoxală când putem îmbraca ce ne dorim, dar nu orice ne trece prin cap. Iar unele opțiuni în general trebuie să le ocolim. Despre 6 astfel de opțiuni vom discuta în continuare.

Tabuurile din garderoba unei femei

#1. Hainele lipsit de gust

Sună vag, nu-i așa? Dar la sigur știi la ce ne referim. Hainele lipsite de gust se văd de la o milă. Ca să nu dai greș niciodată, evită extremele, de la super strălucitor, la super plicitisitor, de la prea încărcat, la ascetic, de la prea comun, la prea individual. Indiferent ce ai îmbrăca, respectă proporția dintre stiluri și elemente.

#2. Hainele și încălțămintea inconfortabilă

Chiar și cea mai scumpă piesă vestimentară poate fi inconfortabilă. Iar logica care urmează este cât se poate de simplă. O haină incomodă înseamnă o stare de spirit proastă. Iar o dispoziție proastă înseamnă un aspect respingător, oricât de larg ai încerca să zâmbești.

Hainele trebuie să-ți aducă plăcere. Un toc prea înalt nu te va face mai fericită, și nici mai frumoasă în mod implicit. Nemaivorbind de hainele strâmte purtate ca să arăți mai slabă saui hainele tinerești, ca să arăți mai tânără. Nu, nu , nu. Un asemenea look va sublinia și mai tare “carențele” pe care vrei să le ascunzi.

#3. Hainele altora/Second hand

În primul rând, nu este igienic. În al doilea rând, nu este igienic. În al treilea rând, te las să ghicești…,nu este igienic! În plus, unii oameni consideră că îmbrăcămintea “îmbibă” energia unei persoane, cu tot cu amarul, ghinionul și răutatea ei. Nu avem cum să știm dacă e adevărat sau nu, dar mai bine să ocolim piesele vestimentare care nu ne aparțin.

#4. Hainele persoanelor care au decedat

Obiceiul de a împărți hainele răposatului este un pic ciudat, atât din punct de vedere etic, cât și cultural. Dacă să credem în teoria cu energetica hainelor, vădit nu e o idee bună. Și în principiu, e foarte inconfortabil din punct de vedere emoțional să porți asemenea veșminte.

#5. Hainele care îți provoacă amintiri negative

De exemplu, haina dăruită de fostul iubit, care s-a dovedit a fi un nătărău. De ce să păstrezi în garderobă haine pe care nu le vei purta niciodată pentru că îți creează disconfort emoțional? Scapă de ele odată pentru totdeauna.

#6. Ținutele monocrome

E una din extremele despre care am discutat la începutul acestui articol. Indiferent de culoare, un astfel de look arată demodat, agasant și plictisitor, chiar dacă vorbim de culoarea roșie. Dacă vrei să îmbraci aceeași culoare, ține cont de faptul că tonul și textura trebuie să difere de la o piesă la alta.

Ce părere ai despre aceste articole vestimentare? Fac parte din garderoba ta de zi cu zi sau nu le-ai purtat niciodată? Ești gata sau nu să renunți la ele, influențată de prejudecăți? Așteptăm răspunsul tău în comentarii.

Citește și: Stiliștii au numit 7 lucruri care nu trebuie să lipsească niciodată din geanta unei femei!