Respectă aceste 9 reguli și vei arătă mai tânără după 40 de ani!

O femeie trecută de 40 de ani arată bine datorită experienței. Ea își cunoaște adevărata valoare, își știe punctele tari și punctele slabe. Abordează cu atenție selecția hainelor și știe cum să-și evidențieze frumusețea.

Moda și cosmeticele contemporane facilitează acest lucru. Calitatea vieții se îmbunătățește pe zi ce trece, iar speranța de viață este în creștere. Și pe deasupra, femeile 40+ au învățat că respectând câteva reguli simple, tinerețea poate fi pusă pe pauză. Hai să vedem care sunt ele!

#1. Nu economisi pe propriile nevoi

Viața este o comoară pe care trebuie să o prețuim. Munca, soțul, copiii, afacerea, obligațiile familiale – toate sunt importante. Însă, din când în când trebuie să iei o pauză și măcar pentru câteva ore să te gândești numai la tine.

Răsfață-te: SPA, yoga, o pereche nouă de pantofi, un pahar de vin, o cutie de ciocolate, o vizită la teatru, câteva ore de somn în plus etc. Găsește ceea ce-ți place și transformă din asta o recompensă care îți va colora frumos rutina cotidiană.

#2. Spune NU tunsorilor pentru păr scurt

Părul este cea mai frumoasă podoabă a unei femei, de ce să-l scurtezi de la 40 de ani? Părul îmbătrânește mai greu ca pielea și un avantaj incontestabil al tunsorilor pentru păr lung este că ascund eficient cutele, ridurile de expresie, pungile de sub ochi, petele maronii, capilarele pronunțate și alte semne ale bătrâneții.

Fără îndoială, tunsorile pentru păr scurt împrospătează chipul. Dar în același timp, scot în evidență toate carențele enumerate mai sus. De altfel, îngrijind părul cu regularitate, vei putea purta tunsori pentru păr mediu și lung încă 10-15 ani.

#3. Nu îmbrăca haine bătrânești 

Multe femei 40+ se grăbesc să-și ia adio de la tinerețe și pășesc pe terenul ținutelor bătrânești. Ele încep să se îmbrace foarte modest, gri, plictisitor sau încearcă să-și ascundă silueta sub ținute largi, lipsite de formă. Greșit. Meriți mai mult. Uite un șir de ținute care îți vor da o mână de ajutor.

Citește și: Ai împlinit 40 de ani? E vremea să-ți etalezi rafinamentul – 15 ținute stilate pentru femei 40+

#4. Nu îmbrăca haine tinerești

Nu încetăm să spunem că atunci când ajung la acea vârstă frumoasă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe femei confundă garderoba tinerească cu garderoba care întinerește. Și dacă cea din urmă le subliniază demnitatea, făcându-le să arate proaspăt și sofisticat, prima le pune într-o lumină ridicolă, făcându-le să arate caraghios și deplasat. Tu din care categorie faci parte?

Prin urmare, evită culorile acide, violente și exagerat de strălucitoare, hainele cu imprimeuri copilărești și adolescentine, hainele strânse pe corp, fustele mini, volanele, inserțiile, topurile scurte cu vedere la buric, blugii rupți, imprimeurile complexe, ținutele cu strasuri, ținutele cochete pentru studente, tocurile înalte și provocatoare și bineînțeles – excesul de bijuterii.

#5. Nu alerga după trenduri, dar fii cu ochii pe modă

Moda trebuie acceptată, dar doar în porții mici, altfel vei arată ridicol.”, afirma Coco Chanel. Cu alte cuvinte evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee. Nu alerga după trenduri. E destul să știi încotro se mișcă moda și să adaptezi tendințele la stilul și individualitatea ta.

#6. Mascând punctele slabe, nu uita să le scoți în evidență pe cele tari

Multe femei încearcă să-și ascundă burtica, șoldurile și aripioarele sub haine supradimensionate și lipsite de formă. Însă această decizie le omoară feminitatea, lipsindu-le complet de farmec și rafinament.

Chiar dacă ești plinuță – talia, pieptul și șoldurile trebuie scoase în evidență. Hainele care ascund talia sau o coboară nu te avantajează deloc. Picioarele vor arăta mai scurte, iar talia mai lată. Alege pantaloni, rochii, fuste și topuri cu talie înaltă. De altfel, ea poate fi subliniată cu o centură sau un cordon elegant. Cordonul echilibrează ținuta și îți scoate în evidență rafinamentul.

#7. Nu economisi pe lenjeria de corp

Nu te vei simți niciodată frumoasă și sigură pe sine, chiar și în cea mai stilată rochie, dacă lenjeria pe care o porți este inconfortabilă, urâtă, veche sau de proastă calitate.

Poți economisi pe haine, dar nu economisi pe lenjerie. Lenjeria de corp trebuie să fie de calitate. Firește că nu ne referim la lenjerie scumpă din dantelă sau țesături fine, ci la un sutien sănătos, fără cusături, care să-ți susțină bine sânii. Nu neglija lenjeria modelatoare, cu efect ușor de slăbire, care corectează atent silueta și te va ajuta să-ți etalezi rafinamentul la evenimente deosebite.

#8. Fă mai multă mișcare

Sportul este unul din cele mai bune remedii contra bătrâneții, alături de nutriția corectă și somn. Vrei să arăți la fel de bine la 50 de ani cum arăți la 40, începe să faci sport de pe-acum.

Nimeni nu te obligă să faci sport de performanță. Dar fiecare persoană e predispusă spre un anumit sport, trebuie doar să înțelegi care din ele poate deveni hobby-ul tău: fitness, înot, ciclism, gimnastică, yoga, pilates etc, indiferent de alegere, sportul îți va alimenta sănătatea fizică, mentală și emoțională.

E foarte important ca sportul să-ți aducă plăcere, altfel activitatea va deveni dăunătoare. Și nu e neapărat să faci sport în fiecare zi. De 2-3 ori pe săptămână, într-un ritm ușor și plăcut, este mai mult decât suficient.

De cealaltă parte, munca sedentară dăunează sănătății, aspectului exterior și crește riscul de deces prematur. Încearcă să îmbini activitatea fizică cu stilul tău de viață actual. De exemplu, dacă la locul de muncă trebuie să stai mult timp pe scaun, fă-ți obiceiul de a te ridica în picioare timp de 5-10 minute în fiecare oră sau fă o plimbare la prânz.

#9. Învață să te machiezi corect

Puține femei 40+ se pot lăuda cu o stare impecabilă a tenului. Pielea trebuie îngrijită și arsenalul tău de îngrijire trebuie să conțină măști, creme și uleiuri, însă din păcate, fără cosmetice e aproape imposibil să te descurci. Mai multe despre machiaj am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Simplu și eficient: 10 trucuri de machiaj ca să arăți mai tânără cu 10 ani!