Respectă aceste 7 reguli și vei arătă mai tânără după 50 de ani!

O femeie trecută de 50 de ani arată bine datorită experienței. Aceasta își cunoaște adevărata valoare, își știe punctele tari și punctele slabe. Abordează cu atenție selecția hainelor și știe cum să-și evidențieze frumusețea.

Moda și cosmeticele moderne facilitează acest lucru. Speranța de viață este în creștere. Calitatea vieții se îmbunătățește pe zi ce trece. Și pe deasupra, femeile au învățat că respectând câteva reguli simple, bătrânețea poate fi pusă pe pauză. Hai să vedem care sunt ele!

#1. Tunsoarea potrivită

Odată cu vârsta, părul încărunțește, își pierde elasticitatea, rezistența și volumul de odinioară. Firele devin subțiri, fragile și rare. Cât suntem tinere nu observăm aceste schimbări, dar la un anumit moment, vârsta își spune cuvântul și ne trezim în fața unei dileme greu de rezolvat. Pe de o parte vrei să arăți la fel de spectaculos ca înainte, pe de alta, tenul și părul nu îți mai permit acest lucru.

Citește și: Coafuri care întineresc: 5 tunsori sratificate pentru femei trecute de 50 de ani!

Cremele, uleiurile, măștile, balsamurile și serurile naturale îți pot da o mână de ajutor în acest sens. Un păr îngrijit, înseamnă un păr frumos. Și nu uita de tunsoare. După 50 de ani se recomandă tunsori pentru păr mediu și scurt, în particular pixie și bob, care întineresc și împrospătează chipul.

#2. Lenjeria de corp

Poți economisi pe haine, dar nu economisi pe lenjerie. Lenjeria de corp trebuie să fie de calitate. Bineînțeles că nu ne referim la lenjerie scumpă din dantelă sau țesături fine, ci la un sutien sănătos, fără cusături, care să-ți susțină bine sânii. Nu neglija lenjeria modelatoare, cu efect ușor de slăbire, care corectează atent silueta și te va ajuta să-ți etalezi rafinamentul la evenimente deosebite.

#3. Tonalitatea tenului

Puține femei după 50 de ani se pot lăuda cu o stare impecabilă a tenului. Bineînțeles, pielea trebuie îngrijită și arsenalul tău de îngrijire trebuie să conțină măști, creme și uleiuri, dar din păcate, fără cosmetice e aproape imposibil să te descurci.

Totuși, ai grijă să nu aplici un strat gros ca tencuiala pentru că vei arăta ridicol și deplasat, iar pe deasupra îți va afecta tenul. Un machiaj bun are întotdeauna efect de întinerire, adăugând expresivitate, energie și vigoare chipului tău.

Citește și: Simplu și eficient: 10 trucuri de machiaj ca să arăți mai tânără cu 10 ani!

#4. Ochelari de soare care întineresc

Ochelarii de soare au efect de întinerire și arată la locul lor chiar și pe femeile trecute de 50 de ani. Adică, poți să-i porți fără frica de a arăta deplasat.

De altfel, indiferent dacă e vorba de ochelari de soare sau ochelari de vedere, farmecul este dat de rama acestora, ci nu te lentile. Prin urmare, alege o ramă care îți alungește vizual fața și poartă-i pe tot parcursul anului, chiar și iarna.

#5. Pantofi cu toc mediu și gros

Tocurile te vor face mai sigură pe sine, te vor ajuta să arăți mai zveltă, mai elegantă și mai feminină. Dar acestea nu trebuie să fie înalte și subțiri pentru a nu dăuna spatelui.

Femeile din Occident adoră pantofii cu toc mediu și gros, deoarece sunt stilați, eleganți și sănătoși atât pentru spate, cât și pentru picior. De altfel, încălțămintea cu talpă netedă e la fel de dăunătoare ca cea cu toc înalt.

#6. Garderoba contemporană

Poartă haine care ți se potrivesc aici și acum. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta. Și îmbracă haine potrivite vârstei tale. Hainele tinerești nu te fac să arăți mai tânără, ci evidențiază și mai tare disonanța dintre vestimentație și aspect.

#7. Accesorii stilate

Completează ținuta cu accesorii. Nu ezita să experimentezi cu piesele contemporane. Din nefericire, oricât de elegant ar fi, clasicul îmbătrânește. În timp ce accesoriile noi, cu siguranță îți vor adăuga un șic intelectual contemporan.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!