Respectă aceste 5 reguli și vei arătă mai tânără la 50 de ani!

O femeie trecută de 50 de ani arată bine datorită experienței. Aceasta își cunoaște adevărata valoare, își știe punctele tari și punctele slabe. Abordează cu atenție selecția hainelor și știe cum să-și evidențieze frumusețea.

Moda și cosmeticele moderne facilitează acest lucru. Speranța de viață este în creștere. Calitatea vieții se îmbunătățește pe zi ce trece. Și pe deasupra, femeile au învățat că respectând câteva reguli simple, tinerețea poate fi pusă pe pauză. Hai să vedem care sunt ele!

1. Poartă haine stilate

Poartă haine care ți se potrivesc aici și acum. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta. Și îmbracă haine potrivite vârstei tale. Hainele tinerești nu te fac să arăți mai tânără, ci evidențiază și mai tare disonanța dintre vestimentație și aspect. O femeie elegantă își acceptă vârsta cu demnitate și se îmbracă corespunzător. Iar corespunzător, nu înseamnă haine gri și lipsite de formă. Moda contemporană e foarte generoasă pentru femei 50+.

2. Poartă o tunsoare la modă

Un păr îngrijit, înseamnă un păr frumos. Iar un păr frumos, înseamnă o femeie frumoasă, deoarece tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai inspirată ținută va arăta deplasat și caraghios. O tunsoare la modă, potrivită cu forma capului, starea părului și tonalitatea pielii este un atribut incontestabil al femeii moderne. Tunsorile bob-carre și pixie-bob completează frumos imaginea unei femei de 50 de ani.

3. Nu renunța la machiaj

Cât despre machiaj – evită extremele. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Coco Chanel spunea cu o doză sănătoasă de ironie că o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine. Un make-up bun îți oferă mai multă încredere în propria persoană și te ajută să te simți frumoasă. Pielea inflamată încă nu a dat bine nimănui. Atunci când te machiezi, concentrează-te pe o singură zonă, de exemplu, pe ochi, pe buze sau pe pomeți, nu pe toate simultan.

4. Ai grijă de unghii

O manichiură îngrijită înseamnă unghii tăiate, rotunjite; cuticule impecabile, fără răni și resturi de piele uscată; și o piele bine hidratată. În ceea ce privește manichiura – astăzi e la modă minimalismul și naturalețea. Există o părere care spune că cu cât mai puternică și independentă este femeia, cu atât mai simple sunt unghiile ei.

5. Stai dreaptă

Postura corectă este aproape sinonim cu tinerețea. Toate femeile elegante stau drepte, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine.

Citește și: Tunsoarea italiană: opțiunea perfectă pentru femeile care vor mai mult volum!