Repetă aceste 5 exerciții în fiecare zi și vei scăpa de riduri!

Gimnastica facială este un concept creat de Inge Theron pentru a convinge femeile să-și antreneze mușchii feței. Scopul este de a tonifica musculatura feței, de a restabili elasticitatea tenului, de a îmbunătăți circulația sângelui și a promova producția de colagen. Cu alte cuvinte, de a le face pe doamne tinere și frumoase.

Femeile care practică gimnastica pentru față o mai numesc și lifting natural. Iată 5 exerciții de bază care îi vor reda pielii tale elasticitatea pe care o merită.

1. Netezește șanțurile nazolabiale

Dacă ești o persoană veselă, energică și emotivă, mai devreme sau mai târziu, te vei trezi cu șanțuri nazolabiale în jurul gurii. Chiar dacă emoțiile sunt pozitive și se crede că ridurile pozitive întineresc, pliurile nazolabiale încă nu au întinerit pe nimeni. Ele încep să se dezvolte în perioada adolescenței și încep să-ți dea bătăi de cap la 60+.

Pentru a netezi aceste riduri, trebuie să faci un exercițiu simplu. Folosind degetele arătătoare, apasă pe pliuri și întinde pielea spre urechi, sub un unghi de 45 de grade. Mișcările trebuie să fie lente și ne agasante. Repetă exercițiul timp de un minut în fiecare zi.

2. Scapă de ridurile dintre sprâncene

Aceste riduri apar la oamenii care suferă de prea multă înțelepciune și se încruntă ori de câte ori au ocazia. Ridurile verticale de pe frunte apar atât din cauza încruntării, cât și din cauza țesuturilor musculare slăbite. Ele nu sunt neapărat un semn de îmbătrânire. La multe persoane apar chiar și la 30 de ani.

Pentru a le corecta și a întări zona cu pricina, ridică sprâncenele, apoi pune degetul mijlociu și arătător între sprâncene și încearcă să te încrunți, rezistând presiunii aplicate pe degete. Rezistă timp de 30 de secunde și repetă procedura de 5 ori.

3. Netezește ridurile de pe frunte

Ridurile orizontale pe frunte apar la persoanele care se miră și se încruntă des. Acestea sunt primele care devin vizibile și sunt cel mai ușor de corectat.

Pentru a stimula mușchii frontali și a netezi aceste riduri, pune palma pe frunte, de parcă ți-ai măsura temperatura. Palma trebuie să stea în poziție orizontală și să se întindă pe toată suprafața frunții. Apasă pe frunte și încearcă să ridici sprâncenele în același timp. Palma trebuie să se opună presiunii. Menține presiunea 30 de secunde, apoi eliberează sprâncenele și încearcă să le cobori (cu palma pe frunte).

4. Ascunde ridurile de pe gât

Pielea de pe gât este foarte sensibilă și din această cauză gâtul are cel mai mult de suferit. Chiar dacă ai fața netedă, gâtul te va da de gol. Cel mai bine e să ai grijă de gât din timp. Cum? Făcând exerciții pentru dezvoltarea fizică generală.

De exemplu, mișcări circulare cu gâtul, mișcări laterale, metronomul, arcul, cocostârcul, gâsca (vezi pe internet). Un exercițiu util este să pui mâinile pe ceafă și să împingi capul înapoi, rezistând presiunii cu mâinile.

5. Scapă de riduri și pungi de sub ochi

Ridurile din jurul ochilor trădează vârsta și oboseala și inevitabil te fac să arăți mai bătrână. Stresul, insuficiența de somn și micro expresiile feței sunt principalele cauze care generează ridurile din jurul ochilor.

Pentru a face pielea rezistentă, elastică și sănătoasă, îți recomandăm să faci următorul exercițiu: Pune degetul arătător pe colțul exterior al ochiului, iar cel mijlociu pe colțul interior (la ambii ochi) și încearcă să te mijești.

Citește și: Nu arunca cojile de banană: Ele au 10 întrebuințări despre care nu ai știut