Renunță la terciul de ovăz cu lapte! De ce acest mic dejun e periculos pentru sănătate?

În comparație cu unele țări din Europa Occidentală, dar și din Europa de Est, fulgii de ovăz nu sunt des întâlniți în micul dejun al românilor. Totuși, în ultimul timp, unii amatori de alimentație sănătoasă mi-l tot bagă pe gât: Uite cât de bun e; să vezi ce beneficii are; nu mai mânca ouă ochiuri etc.

Niciodată nu mi-a plăcut terciul de ovăz, dar încă din copilărie aud tot felul de mituri că cică ar fi foarte benefic pentru sănătate, iar acum popularitatea lui a crescut și mai mult. Prin urmare, am hotărât să aflu ce cred nutriționiștii contemporani despre acest deliciu miraculos.

Terci de ovăz beneficii

Hai să începem cu partea plină a paharului. Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, fibre, proteine și grăsimi. De asemenea, aceștia reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și au efect antiinflamator.

Fulgii de ovăz scad colesterolul, datorită conținutului bogat de antioxidanți și vitamina C, îmbunătățesc controlul nivelului de zahăr din sânge, te ajută să slăbești și au un efect bun asupra pielii.

Fulgi de ovăz cu lapte

Prin urmare, fulgii de ovăz sunt cu adevărat buni pentru sănătate. Problema e că majoritatea oamenilor îi consumă cu lapte. Iar nutriționiștii consideră o astfel de combinație periculoasă. O combinație lipsită de sens, spun ei.

Aceste produse sunt incompatibile. Ele se încurcă reciproc. Fulgii de ovăz sau de hrișcă sunt un produs sănătos, care poate fi poate fi consumat cu salată, dar nici într-un caz cu lapte. Iar laptele este un aliment distinct, care trebuie consumat separat de alte produse.

Fulgi de ovăz la micul dejun

Fără lapte, terciurile de ovăz, hrișcă, gris, mei șamd, sunt foarte hrănitoare și oferă o senzație puternică de sațietate. Sunt numai bune pentru micul dejun. Dar din momentul în care le amesteci cu lapte, totul se va duce de râpă. Din cauza laptelui, terciurile sunt digerate de 5 ori mai greu în stomac. Asta implică o senzație permanentă de disconfort și îți poate afecta stomacul pe termen lung.

De altfel, și laptele este un super aliment, foarte benefic pentru sănătate. Nu trebuie să fii nutriționist ca să înțelegi asta. Totuși, specialiștii bat alarma, laptele trebuie consumat separat de alte produse, chiar și de cafea. Mai multe curiozități despre produsele pe care le consumăm greșit, poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: 9 alimente care nu sunt gustoase, dar oamenii le consumă doar pentru că sunt la modă!