Renunță la ele: 7 piese vestimentare care te fac să arăți mai bătrână!

Toate femeile vor să fie tinere, elegante și atrăgătoare. Și vrem nu vrem, mult depinde de garderobă. Unele haine îți pot șterge niște ani de pe chip, iar altele în mod sigur te vor îmbătrâni. Iată 7 piese vestimentare pe care ar trebui să le eviți!

Greșeli vestimentare femei

#1. Cămașa albă, cu croială îngustă.

Un astfel de croi, asociat cu imprimeuri mărunte, umeri bufanți ori volane, arată caraghios și infantil. Și în afară de asta, îngreunează simțitor libertatea de mișcare. Hainele mulate au pierdut terenul în favoarea celor cu croială liberă pentru că scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei.

#2. Blugii largi, fără formă

Da, sunt confortabili; Da, maschează imperfecțiunile; Da, astăzi e la modă să te îmbraci cum dorești. Dar fii atentă, pentru că un astfel de look omoară feminitatea. În primul rând, silueta devine masivă. Iar în al doilea rând, blugii vor dilua mult prea tare forma corpului tău.

#3. Pantofii cu toc gros

Pantofii cu toc gros îngreunează ținuta, arată demodat și bătrânesc. Alege un model mai subtil, în care să te simți bine, dar care să arate contemporan.

#4. Colanții cu dantelă

Pasiunea unor femei pentru țesături fine, precum catifeaua, satinul, dantela și lurexul, deseori joacă împotriva lor. Da, dantela poate adăuga senzualitate și rafinament dresurilor tale, dar numai atunci când este un element secundar, ci nu țesătura principală. În rest, un astfel de stil arată deplasat și caraghios.

#5. Jacheta din tweed

Jacheta din tweed, în stil Chanel, e o soluție ideală pentru doamnele elegante de 60 de ani. Datorită țesăturii dense, costumul este confortabil, stilat și foarte elegant. Jacheta corectează excelent silueta și adaugă rafinament. Nu întâmplător, asemenea jachete au fost purtate de Jacqueline Kennedy, Romy Schneider și prințesa Diana. Dar au fost purtate cu decenii în urmă, nu în anul 2021! Astăzi, stilul este depășit.

#6. Rochiile din tricot

Cu toate că arată simpatic pe manechine, în viața reală rochiile din tricot arată în felul următor. Asta e tot ce trebuie să știi despre rochiile din tricot.

#7. Bijuteriile masive

Excesul de bijuterii este asociat cu bătrânețea și absența bunului gust. Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente minimaliste, care să-ți sublinieze rafinamentul. De fiecare dată când văd femei 60+ cu bijuterii masive, îmi amintesc de legendarul film de animație japonez Călătoria lui Chihiro (2001) și înfricoșătoarea Yubaba.

Citește și: Secretele frumuseții de la Sophia Loren: Cum să rămâi întotdeauna tânără și să pui mâna pe orice bărbat!