Renunță la ele: 7 obiceiuri de îngrijire a părului, care te fac să arăți mai bătrână!

Coafura este unul din elementele esențiale care alcătuiesc ținuta unei femei. O coafură potrivită poate deschide în fața ta toate ușile, îți poate crește încrederea în sine și te ajută să arăți și să te simți mai tânără decât ești, în timp ce una neinspirată te poate îmbătrâni atât vizual, cât și emoțional. Și dacă la o vârstă fragedă greșelile pot fi trecute cu vederea, după 40 de ani, frumusețea trebuie accentuată, inclusiv prin tunsori și un mod de îngrijire a părului care întineresc.

Care sunt greșelile de evitat atunci când alegi coafura?

1. Ți-e frică de schimbarea coafurii

E ușor să cedezi ispitei de a păstra aceeași coafură ani de zile, fără a ieși din zona de confort. Dar adevărul e că o tunsoare perfectă la 20 de ani, poate arăta amuzant și patetic pe una și aceeași femeie trecută de 40 de ani. Din acest motiv, stiliștii îți recomandă să recurgi la o schimbare a coafurii cel puțin o dată în 5 ani. În dependență de forma feței și starea părului, poți experimenta cu lungimea, nuanța, textura și forma lui, dar recomandarea noastră este să te consulți, mai întâi, cu un stilist.

Despre cum coafura poate schimba radical imaginea unei femei, poți citi aici: Cum coafura te poate face să arăți mai tânără: 7 femei înainte și după tunsoare

2. Alegi o tunsoare nepotrivită vârstei

Odată cu înaintarea în vârstă buclele trebuie să fie cât mai moi, iar șuvițele mai lungi, pentru a obține un păr cu mult volum, care îți va întineri aspectul. Recomandarea noastră este să alegi tunsori cu șuvițe subțiri, ușor ondulate și să eviți buclele rupte, în zigzag, care, spre dezămăgirea unora, este pentru tinere.

3. Uscarea excesivă a părului

Cu timpul, părul nostru devine subțire, rar, susceptibil la expunerea la soare și la tehnicile dure de coafare. Acesta este deshidradat, uscat și fragil, iar deteriorarea sa poate fi remediată prin hidratarea părului cu uleiuri și renunțarea la uscarea excesivă. Părul tău merită să ai grijă de el.

Află mai multe despre îngrijirea părului aici: 7 greseli de ingrijire a parului care ii scot din sărite pe frizeri

4. Culoarea neagră la păr

Culoarea prea neagră a părului îmbătrânește și este una din cele mai neinspirate decizii pe care le poți lua. Aceasta face fața să pară palidă, istovită și sumbră. Iar în afară de asta, vopseaua întunecată nu face decât să evidențieze orice imperfecțiune a pielii sau a părului, adăugând și mai mulți ani imaginii tale.

 5. Îngrijirea incorectă a părului

Am menționat anterior de tehnicile dure de îngrijire a părului. Ei bine, uscătoarele de păr, fiarele de călcat, bigudiurile electrice, toate contribuie la deteriorarea părului. Dacă coafura ta nu poate fi aranjată fără aceste instrumente, asigură-te să ai o îngrijire bună a părului, utilizând spray-uri de protecție, balsamuri, uleiuri și măști, care îți hidratează și-ți protejează părul.

6. Eviți tratamentul pentru vârfuri despicate

Dacă ai părul despicat la vârfuri, fă rost de un aparat de tăiat vârfurile despicate și ocupă-te de el. Cu cât mai puțin îngrijit este părul, cu atât mai bătrână arăți.

7. Folosești fixativ cu fixare puternică

Dacă folosești fixativ, fii atentă să nu exagerezi cu dozarea. Pe lângă faptul că nu e sănătos, părul prea aspru adaugă vârstă. Recomandarea noastră este să alegi spray-uri și mousses pentru păr, care să păstreze forma, dar să mențină firele moi.

Coco Chanel iubea să spună: “Nu există pe lumea asta femei urâte ci doar femei leneşe.”

Prin urmare, niciodată nu vei fi prea bătrână pentru a fi frumoasă. Iar dacă vrei să afli mai multe despre obiceiurile care îmbătrânesc, poți citi următorul articol: 6 greșeli de îngrijire a pielii care ne îmbătrânesc