Regula „secțiunii de aur” ajută întotdeauna o femeie să arate elegant

Secțiunea de aur este regula proporției, care altfel se numește armonia divină. Regula armoniei este prezentă în toate creațiile naturii. Cu cât raportul proporțiilor este mai apropiat de secțiunea de aur, ce constituie 1,62, cu atât credem că este mai frumos și mai estetic obiectul.

Încă din cele mai vechi timpuri, secțiunea de aur a fost folosită de artiști, sculptori și arhitecți, ale căror creații considerăm că sunt capodopere ale artei și cele mai mari realizări ale omenirii. Geniul Leonardo Da Vinci a fost primul care a prins și a descris regularitatea proporțiilor.

Secțiunea de aur și moda

Dacă o femeie dorește să arate bine, atunci în modelare și selectarea ținutelor ar trebui să adere la proporțiile corecte care corespund regulii secțiunii de aur.

Vom încerca să-l explicăm simplu și clar. Hainele tale îți împart silueta în secțiuni de o anumită lungime. De exemplu, un tricou alungit la jumătatea coapsei și un pantalon îți vor împărți silueta în două părți aproximativ egale, în proporție unu la unu. Dacă tricoul are lungimea taliei, atunci figura va fi împărțită în două părți inegale, unde partea mai mică va fi ⅓ din întreaga lungime și cea mai mare ⅔. Al doilea raport este mai atractiv pentru ochiul uman, deoarece este mai aproape de secțiunea de aur.

Cea mai răspândită și bună opțiune vestimentară este raportul ⅓.

Regula ⅓

După cum sugerează și denumirea regulii, figura ar trebui să fie împărțită de haine în trei părți, astfel va arăta frumos și armonios. Aceasta nu înseamnă că ar trebui să existe doar două articole de îmbrăcăminte, accesoriile sau articolele de îmbrăcăminte suplimentare pot juca rolul despărțitorilor.

În prima ținută (stânga), ținuta împarte silueta în jumătate, deoarece lungimea cămășii este cam aceeași (vizual) cu pantalonii. Nu arată foarte frumos, face trunchiul prea lung și picioarele prea scurte.

În următoarele trei seturi, divizorul proporțional corect este talia înaltă a pantalonilor, centura largă contrastantă în talie și jacheta elegantă decupată.

Când alegi un set de haine pentru ieșire, ia întotdeauna în considerare „regula treimilor” și imaginea ta va fi perfectă.

Dacă nu folosești corect regula proporțiilor, atunci nu vei arăta rău, eșuat sau teribil. Vei arăta mai rău decât ai putea.

La combinarea unei imagini cu fuste și pantaloni, putem deplasa cu ușurință talia în sus sau în jos ajustând lungimea părții superioare sau inferioare a setului, locația centurii, precum și un element suplimentar din jachete, pulovere sau pelerine alungite sau scurtate.

Când porți rochii, trebuie să ai grijă de proporțiile corecte în etapa de proiectare, modelând croiala ținutei, altfel vei întâmpina dificultăți în crearea armoniei.

Atunci când alegi lungimile fustelor, pantalonilor, mânecilor, este, de asemenea, necesar să ții cont de „secțiunii de aur”, atunci garderoba ta va fi completată cu articole care sunt ideale pentru tine.