Regula celor 7 “NU” la vopsirea părului: Află ce nuanțe te fac să arăți mai bătrână

Culorile ne influențează aspectul. Unele culori ne șterg câțiva ani de pe chip, iar altele ne fac să arătăm mai bătrâne. Culoarea trebuie aleasă în funcție de tonalitatea tenului, de culoarea ochilor și de vestimentație. Dacă combini totul corect, nu ai cum să dai greș. Și totuși, există câteva nuanțe de păr care aproape întotdeauna dau rău. Iată care sunt ele.

1. Blondul strălucitor

În Occident, această nuanță mai este numită blond peroxid. Un blond cu reflexe reci, de parcă ar fi fost decolorat, are nevoie de un ten la fel de neted și strălucitor. În absența lui, nuanța nu te avantajează deloc pentru că pune în lumină toate imperfecțiunile pielii.

2. Blondul gălbui

Și acest stil îmbătrânește. Dacă ai tenul cald (ochi căprui, piele întunecată sau rumenă), îți recomandăm să eviți această culoare, deoarece îți va da o paloare bolnăvicioasă. Nuanțele moi și naturale arată mai bine.

3. Evidențierea fără tranziții

Tehnicile tradiționale de evidențiere a părului au pierdut terenul în fața tehnicilor moderne, precum ombre, balayage, california, shatush, bronding și altele. Iar unii stiliști afirmă că și stilul ombre este în pericol. Deși nu putem numi o astfel de coafură demodată – dacă vrei să ieși în evidență, cu certitudine ai nevoie de un fason mai original, cu tranziții netede.

4. Blondul cenușiu

Părul cărunt poate căpăta un aspect nobil și contemporan dacă este decolorat complet și recolorat într-o nuanță cenușie – saturată și uniformă. O asemenea coafură arată mult mai elegant și feminin decât un păr încărunțit pe jumătate. Dar numai dacă se aplică tehnica balayage pentru a obține un efect platinat. Fără efectul de platină, tenul pare obosit, iar părul neîngrijit.

5. Culoarea neagră

Nuanțele întunecate se potrivesc femeilor de factură orientală, în timp ce europencele ar trebui să fie precaute, deoarece culoarea neagră le poate adăuga 10 sau chiar 15 ani. Problema cea mare e că negrul evidențiază pungile de sub ochi, ridurile de expresie, pliurile nazolabiale și bărbia dublă. Pe un ten cald (specific femeilor din Orient), imperfecțiunile sunt mai puțin vizibile.

6. Părul roșcat

Acneea, ridurile de expresie, petele maronii, pungile de sub ochi – toate vor ieși în prim-plan, fiindcă asemenea culori nu fac decât să le scoată în evidență. Plus la asta, vopseaua roșie devine și mai intensă pe părul cărunt.

7. Culoarea roz

Oricât de populare ar fi, evită astfel de experimente. Șuvițele colorate sunt pentru femei tinere, deoarece le fac să arate și mai tinere. Totodată, acestea nu se potrivesc femeilor în vârstă, pentru că le fac să arate și mai în vârstă.

Citește și: Coco Chanel: Femeia care nu se machiază are o părere prea bună despre sine!