Rafinament prezidențial: 7 secrete ale frumuseții de la Jacqueline Kennedy!

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jacqueline Kennedy, nu a fost considerată niciodată un etalon al frumuseții, dar grația, stilul, identitatea și capacitatea ei de a-și sublinia demnitatea au inspirat și inspiră milioane de femei din întreaga lume, până în ziua de azi.

Am luat cartea «The Fabulous Bouvier Sisters: The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee», scrisă de Sam Kashner și Nancy Schoenberger, despre Jackie și surioara ei mai mică și am aflat multe lucruri noi despre cea mai vestită primă doamnă din istoria SUA.

Secretele frumuseții de la Jacqueline Kennedy

#1. Îngrijirea tenului

Jackie aprecia naturalețea și era foarte preocupată de îngrijirea tenului. Încă din anii studenției ea practica spălarea contrastantă (cu apă rece, apoi cu apă caldă) și își masa pielea folosind diferite creme.

Ea niciodată nu se culca machiată, iar când a devenit renumită, a început să folosească săpun cu sare și nămol din Marea Moartă, la recomandarea dermatologului Erno Laszlo. Încearcă să consulți și tu un cosmetician înainte de a alege produsele de îngrijire a pielii și rezultatele nu se vor lăsa așteptate mult timp.

#2. Somnul

Se știe că Jackie era destul de pretențioasă când venea vorba de somn. Ei îi plăcea să doarmă pe o pernă de mătase și, înainte de culcare, își lega părul cu o eșarfa, astfel încât firele să nu se încâlcească și să fie mai ascultătoare dimineața.

Datorită acestui truc, părul ei întotdeauna era lucios și catifelat. “Mătasea este mai bună, pentru că bumbacul face părul uscat și fragil“, explică Peter Lamas, unul din stiliștii acesteia. De altfel, anume datorită ei pernele de mătase și-au recăpătat popularitatea.

#3. Zâmbetul

Anii petrecuți la Casa Albă nu au fost ușori pentru Jacqueline. Nici nu puteau să fie. Ea avea multe responsabilități, răspundea de imaginea întregii națiuni, era în relații complicate cu cei care o înconjoară și în relații tensionate cu soțul. Nu e de mirare că nu a putut renunța la fumat.

Imaginea cu prima doamnă însărcinată fumând o țigară, a făcut înconjurul lumii și s-a întors cu o rafală de critici. Jackie știa că fumatul îi afectează tenul și dinții, dar nu a putut să renunțe. Pentru a-și menține zâmbetul strălucitor și respirația proaspătă, prima doamnă își clătea gura cu apă și peroxid de hidrogen.

#4. Parfumul

Prima doamnă știa foarte bine că mirosul creează cele mai durabile asocieri și niciodată nu a renunțat la parfumul ei preferat. Dacă simțeai aroma fină și laconică Lovely Patchouli 55 de la House of Krigler, cu note de bergamot, știai că se apropie Jacqueline Kennedy.

De altfel, femeile au o relație strânsă cu parfumurile. Fiecare parfum are ceva de spus. Fiecare notă este ideală pentru o anumită femeie. Profită și tu de acest truc. Găsește parfumul care ți se potrivește și fii gata să rămâi deliberat și iremediabil în memoria tuturor celor care te cunosc.

#5. Sprâncenele

Jacqueline era convinsă că sprâncenele “fac” fața unui om. Ea a făcut o adevărată revoluție în lumea modei, dând trendul pentru sprâncene dense și frumoase. În fiecare dimineață, Jackie le corecta meticulos, conferindu-le forma corectă. În opinia ei, sprâncenele îngrijite frumos compensează absența machiajului și evidențiază rafinamentul unei femei.

#6. Rujul

Jacqueline nu a purtat un machiaj foarte expresiv sau strălucitor. Dar nu a ezitat niciodată să-și sublinieze buzele. Abilitatea ei de a alege ideal nuanța de ruj pentru fiecare ținută a fost și rămâne de invidiat. Chiar și cea mai intensă nuanță de roz arăta armonios cu ținutele ei.

#7. Zile fără machiaj

Jackie nu a fost niciodată o amatoare a makeup-ului. Prin urmare, ori de câte ori avea ocazia își făcea o detoxifiere a tenului. Fără machiaj – numai hidratare, nutriție și protecție. Și nu se sfia să apară demachiată în public. Ce-i drept, apela la accesorii pentru a dilua discret imaginea și a ascunde zonele cu probleme.

De altfel, în zilele însorite, Jacqueline nu ieșea niciodată fără ochelari de soare. Acest obicei o salva atât de paparazzi, cât și de ridurile de expresie, care ne dau bătăi de cap tuturor.

Citește și: 7 motive de ce Prințesa Diana nu era iubită de familia regală, dar era adorată de popor!