Rafinament franțuzesc: 6 reguli de stil pe care le respectă franțuzoaicele de 50 de ani!

Cristina Cordula, o franțuzoaică de origine braziliană, a cucerit mai întâi Franța, apoi întregul continent. Estetica de neegalat a ținutelor sale au transformat-o într-un etalon al stilului și al șicului franțuzesc.

Cristina are peste un milion de urmăritori pe Instagram, fiind apreciată și admirată la nivel internațional. Franțuzoaica are 56 de ani, este proprietara unei agenții de modă în Paris, iar în trecut a fost model și consultant de modă. Dacă dorești să adaugi un pic de farmec urban și o eleganță nemaipomenită look-ului tău, îți sugerăm să ții cont de cele 6 reguli de stil de care se ghidează celebra franțuzoaică!

#1. Fii gata să iei decizii îndrăznețe

Franțuzoaicele sunt cochete și îndrăznețe de fire. Iar Cristina nu este o excepție, mai ales că a moștenit și temperamentul sud-american. Prin urmare, nu e de mirare că ținutele ei sunt moderne și provocatoare, dar fără să depășească limitele decenței.

Chiar și o rochie neagră de piele, cu mâneci bufante și decolteu în formă de V poate arată grațios și feminin dacă lungimea, fasonul și textura sunt alese corect.

#2. Îmbină eleganța și confortul

Ca orice franțuzoaică care se respectă, Cristina nu vrea numai să arate bine. Ea vrea să se simtă bine atunci când îmbracă ceva. Și nu se sfiește să îmbine stilul de birou cu stilul casual.

Costum cu pantaloni și sacou asociat cu adidași? De ce nu? Acest stil este contemporan, elegant și, cel mai important, nespus de confortabil. Adidașii sunt mult mai comozi decât pantofii obișnuiți, dar și costumul e croit destul de lejer, așa încât eleganța se îmbină cu confortul.

#3. Corectează-ți silueta prin haine

Hai să descifrăm ținuta de mai sus. Primele detalii care ies în evidență sunt gulerul și eșarfa. Ambele creează linii verticale, iar această decizie nu e deloc întâmplătoare, deoarece liniile verticale subțiază silueta unei femei și o ajută să pară mai înaltă.

Iar faptul că întreaga ținută este de aceeași culoare, creează o nouă linie verticală, care amplifică și mai mult acest efect. Jacheta, la rândul ei, acoperă șoldurile și le micșorează din punct de vedere vizual. Iar ca ținuta (de aceeași culoare) să nu fie plictisitoare, s-a mers pe texturi diferite și accente strălucitoare.

#4. Folosește accente strălucitoare

Cred că aici vorbește mai mult temperamentul latino-american, decât șicul franțuzesc, pentru că în pofida vârstei, Cristina nu a renunțat nici măcar pentru o clipă la ținute expresive în culori vibrante.

Câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui. Dimpotrivă, îți vor evidenția frumusețea, pentru că nuanțele vibrante întineresc. De regulă, 1-2 accente vii sunt suficiente, dar ele trebuie diluate cu nuanțe clasice, ca să nu te transformi într-un pom de Crăciun. De altfel, culorile aprinse sunt bune pentru că sustrag atenția de la aripioare, colăcei și alte imperfecțiuni ale siluetei.

#5. Fii atentă la imprimeuri

Imprimeurile adaugă prospețime și expresivitate oricărei ținute. Dacă nu știi ce să alegi, apelează la stiluri testate în timp: haine în dungi, în carouri sau cu buline. Aceste imprimeuri arată grozav pe tonuri neutre, pastelate și întunecate.

Dar Cristina preferă să meargă mult mai departe și nu se limitează la soluții clasice. Dacă vei răsfoi un pic pagina ei de Instagram, vei observa că aproape fiecare ținută implică un anumit imprimeu. Chiar și un print animalier poate arată feminin și delicat dacă asociezi toate elementele corect.

#6. Experimentează

Moda ne este dată ca să experimentăm, ca ne jucăm cu ea și ca să ne exprimăm individualitatea. Cristina nu se sfiește să îmbine stiluri, fasoane și culori diferite. Mai mult decât atât, ea nu se teme să experimenteze cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele.

Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante. Cristina ne amintește încă o dată că vârsta este doar o cifră și moda este o modalitate excelentă de a te distra și a-ți exprima personalitatea.