Rafinament franțuzesc: 17 ținute în stil parizian, la modă în această toamnă!

De-a lungul timpului, franțuzoaicele au devenit un simbol al feminității și stilului. Firește că naționalitatea nu are nicio legătură cu feminitatea, însă această convingere nu a dispărut nicăieri. Toată lumea a auzit de farmecul autentic al franțuzoaicelor. Și toate femeile visează să arate la fel. Prin urmare, am pregătit pentru tine 17 ținute în stil franțuzesc, ce vor da tonul sezonului care urmează!

Ținute în stil franțuzesc

Rochia este un element indispensabil din garderoba fiecărei femei. Însă oferta contemporană e atât variată, încât chiar și cele mai cochete femei uneori nu știu ce să îmbrace.

Nu și franțuzoaicele. În viața de zi cu zi ele poartă rochii vaporoase, în tonuri pastelate, care cad liber și au imprimeu floral. Acest stil este romantic, grațios și e numai bun pentru zilele însorite de toamnă.

Totodată, franțuzoaicele nu uită de soluțiile clasice. Locuitoarele hexagonului adoră fusta plisată, pentru că este feminină, romantică și versatilă. Ea poate fi inclusă într-o paletă variată de ținute, inclusiv pentru birou și afaceri. Iar acele franțuzoaice care se pot lăuda cu o siluetă zveltă și atrăgătoare, nu ezită să împerecheze fusta plisată cu un top mulat din tricot.

De altfel, ele adoră rochiile strânse pe corp, care le scot în evidență formele și rafinamentul. Nu e de mirare că majoritatea franțuzoaicelor au în garderobă o rochie creion, care îmbină eleganța cu senzualitatea.

Femeile franceze adoră să se joace cu moda și nu se sfiesc să îmbine stiluri, fasoane și culori diferite. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

O promenadă scurtă pe străzile Parisului e suficientă pentru a înțelege cât este de importantă pentru franțuzoaice libertatea de exprimare. Pe de altă parte, ele vor să se simtă bine atunci când îmbracă ceva. Și nu se sfiesc să îmbine stilul de birou cu stilul casual.

Franțuzoaicele adoră cașmirul. Asta nu înseamnă că au o garderobă plină cu piese vestimentare de cașmir. Dimpotrivă, 2-3 elemente sunt mai mult decât suficiente pentru a adăuga o eleganță nemaipomenită oricărei ținute. Cel mai simplu e să începi cu un pulover de cașmir, cu croială largă și laconică; sau cu o eșarfă.

Un compleu alcătuit din pantaloni și sacou este universal, elegant și relevant, indiferent de context. Dar franțuzoaicele adoră să experimenteze și pot înlocui pantalonii clasici cu modele senzuale din piele sau cu pantaloni evazați.

De asemenea, ori de câte ori au ocazia, ele încearcă să-și evidențieze silueta, folosind o centură sau un cordon, care le ajută să arate și mai zvelte.

Să nu uităm de poșetă. Geanta trebuie să fie rigidă, din piele de înaltă calitate și cu furnitură corespunzătoare. Aceasta trebuie să reflecte stilul de viață, personalitatea și statutul deținătoarei sale. Nu e de mirare că franțuzoaicele preferă poșete matlasate, cu lanț, în stil Chanel.

Jacheta în carouri este o haină foarte expresivă, mai ales când e realizată în tonuri pastelate. Dar în același timp, rămâne o haină strictă, care îți va da un pic de rafinament intelectual, chiar dacă ținuta e adoptată în stil casual. Ce-i drept, franțuzoaicele nu se limitează doar la jachetă.

Un alt articol vestimentar universal, care subliniază grația și rafinamentul feminin este paltonul. Paltonul petrecut se bucură de popularitate în rândul femeilor din întreaga lume, în special modelele Max Mara. Firește că franțuzoaicele nu puteau să treacă pe lângă acest trend.

Citește și: Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)