Rafinament franțuzesc: 10 reguli ale femeilor care nu îmbătrânesc niciodată

De-a lungul timpului, franțuzoaicele au devenit un simbol al feminității și stilului. Toată lumea a auzit de farmecul autentic al franțuzoaicelor. Și toate femeile visează să arate la fel. Rebecca Plantier, o jurnalistă americană, specializată în cultura franceză, a explicat de ce franțuzoaicele arată atât de bine la 50+ și cum poți arăta la fel.

Stilul de viață activ rămâne activ și la 50+

Stilul de viață activ face parte din cultura națională a francezilor. Și cu vârsta, nimeni nu renunță la el. Dacă ieși duminică dimineață în parc, pe malul mării, în pădure sau în piață ai impresia că toată țara se pregătește de un maraton. În timp ce tinerii dorm, femeile mai în vârstă aleargă, înoată, fac jogging, ciclism, yoga, pilates, drumeții, zumba, tenis etc.

Acesta e un stil de viață, nu un angajament față de sport. Chiar și în vacanță, franțuzoaicele preferă odihna activă în locul bronzatului la soare. Acesta e unul dintre motivele pentru care francezii iarna adoră să facă schi, iar vara să joace volei sau să danseze. În același timp, franțuzoaicele evită să facă sport de performanță și să-și transforme corpul precum o fac americancele.

Simțul umorului este cel mai bun antioxidant

Oamenii care zâmbesc arată mai bine. Și se simt mai bine. Și trăiesc mai bine. Sarcasmul franțuzesc este renumit în toată lumea și cu anii devine tot mai fin și mai bun.

Râsul prelungește viața, sănătatea și tinerețea. Iar simțul umorului și ironia la adresa propriei persoane ajută în cele mai deznădăjduite situații. Râsul este un medicament gratuit, dar eficient și cel mai bun agent de întinerire. Franțuzoaicele știu asta și nu ezită să râdă ori de câte ori au ocazia.

Alimentația este o religie

Nutriția femeilor franceze poate fi numită ideală, datorită tradițiilor alimentare seculare. Franțuzoaicele mănâncă doar de trei ori pe zi și nu au gustări între mesele de bază. Gustările sunt doar pentru copii, ca aceștia să se dezvolte sănătos. Unii oameni se miră de porțiile mici servite în restaurantele franceze. De obicei, meniul constă dintr-un fel principal, un aperitiv și un desert. Francezii nu comandă niciodată două aperitive sau mai multe deserturi.

Bucătarii locali spun că un astfel de meniu este conceput pentru a furniza cantitatea optimă de proteine, minerale, carbohidrați și grăsimi. Iar în scurt timp după consum (20-30 de minute) neapărat apare senzația de sațietate. Cu cât e mai mică porția, cu atât o consumăm mai lent, deci mai sănătos. Obiceiul de a mânca porții mici, variate, mestecând atent fiecare bucată e una din cele mai simple investiții în sănătatea ta pe termen lung.

Egoismul este sănătos

Femeile își dedică serile familiei, dar nu uită să lase o zi pe săptămână pentru confortul lor personal. În Franța e normal ca o bunică să refuze uneori să stea cu nepotul pentru că are altceva de făcut. Chiar dacă acel altceva implică o vizită la teatru. În general, bunicuțele franceze nu sunt gata să se dedice în totalitate nepoților. Poate că de asta și arată atât de bine.

Apropo, indiferent de vârstă, franțuzoaicele merg cu regularitate la salon. În plus, fiecare familie are propriul psiholog sau osteopat. Pentru că sănătatea este pe primul loc. De asemenea, femeilor franceze le place să se răsfețe. Ele adoră ciocolata și vinul, dar știu să le consume moderat.

Cu vârsta, hainele devin mai scumpe

Femeile au bani pentru distracții, haine, călătorii, produse de îngrijire a corpului șamd. În plus, banii le rămân lor. Copiii lor trăiesc bine și nu au nevoie de suportul financiar al părinților. Pe măsură ce copiii devin adulți, franțuzoaicele își permit să cheltuie tot mai mult pentru nevoile personale.

Garderoba devine mai mică, dar hainele mai scumpe. Franțuzoaicele nu ezită să se alinte când vine vorba de vestimentație. Despre garderoba lor am scris mai multe într-un articol distinct.

Viața socială nu încetează la 50+

Spre deosebire de femeile din SUA, care își petrec bătrânețea în compania televizorului, franțuzoaicele preferă să rămână active. În special în orașele mari, unde poți să mergi la teatru, la operă, la diferite evenimente.

Viața socială activă te menține în formă din mai multe motive. În primul rând, conexiunile sociale îți îmbunătățesc starea de spirit și îți cresc pofta de viață. În al doilea rând, contactul social creează un stimul pentru a avea unghii, păr, piele, mâini și picioare frumoase. Și desigur, o vestimentație demnă de o adevărată lady.

Vârsta nu e o boală și nu trebuie lecuită

Franțuzoaicele au un termen care descrie perfect filosofia lor – “jolie laide“, ceea ce se traduce ca “urâțică drăguță“. Cu alte cuvinte, franțuzoaicele nu se sfiesc să se accepte așa cum sunt și știu mai bine ca oricine să-și evidențieze rafinamentul. Ele sunt calme în ceea ce privește ridurile și pungile de sub ochi.

Cu toate că e considerată cea mai stilată națiune din lume, Franța nu intră nici măcar în top 10 țări după numărul de operații estetice. Franțuzoaicele sunt preocupate în primul rând de siluetă. În consecință, e foarte populară liposucția. În schimb, corecția facială e mai puțin îndrăgită pe Hexagon.

Poartă ceea ce îți place

Franțuzoaicele sunt cochete și îndrăznețe de fire. Pentru ele nu există tabuuri. Ele pot să îmbine stiluri, fasoane și culori diferite. Mai mult decât atât, în Franța nu există conceptul de „haine potrivite vârstei”. Mama și fiica se pot îmbrăca la fel.

Este clar că odată cu înaintarea în vârstă, gustul și capacitățile financiare se schimbă și, de multe ori, femeile 50+ aleg un stil clasic și conservativ. Dar nici într-o altă țară din lume nu vei întâlni atâtea femei trecute de 50 de ani îmbrăcate în rochii mulate și pantaloni strâmți.

La bătrânețe sunt permise de toate câte puțin

În Franța este general acceptat că după patruzeci de ani vine a doua tinerețe. Rebecca aduce exemplu prietenei ei, o franțuzoaică cochetă, de 52 de ani, care fumează exact o țigară pe zi, nici mai mult nici mai puțin, imediat după cafeaua de dimineață.

Iar seara, nu ezită să bea un pahar de vin. Nici mai mult, nici mai puțin. Mai bine ca oricine franțuzoaicele știu să trăiască la maxim și sunt ferm convinse că mai frumoase și inteligente ca ele nu-i nimeni.

Citește și: De ce femeile singure, fără copii, sunt mai fericite decât cele care au o familie?