Manichiura fină: 25 de idei pentru femeile care țin la frumusețea lor

Un aspect feminin și grațios este aproape imposibil fără o manichiură frumoasă. Manichiura a devenit sinonim cu feminitatea și orice femeie care se respectă încearcă să confere unghiilor un aspect cât mai îngrijit. De regulă, femeile aleg modele care să arate original, dar să nu fie mult prea pretențioase. Iată 25 de idei care îți vor sublinia feminitatea și te vor transforma într-o adevărată aristocrată.

Modele de unghii albastre

Albastrul face pereche minunată cu tonurile nud. Acesta diluează simplitatea și monotonia tonului de bază, adăugând manichiurii prospețime și expresivitate. Culoarea te va evidenția din mulțime și îți va da un aer cochet.

Modele de unghii negre

Manichiura neagră clasică arată respingător pe unghii scurte. Tonurile monocrome trebuie diluate cu pietre, imprimeuri și sclipici, altfel manichiura va avea un efect deprimant. Alege opțiuni delicate, cochete, feminine, îmbinând tonurile întunecate cu nuanțe calme sau expresive, precum roz, bej și nud.

Unghii cu gel animal print

Modelele de unghii în stil animal print arată superb cu ojă în culori pastelate. De regulă, pentru a-și sublinia individualitatea și a face unghiile mai expresive, femeile folosesc modele în stil zebră, dalmațian, tigru, șarpe, girafă, leopard etc.

Modele de unghii pastel

Dacă vrei ca degetele tale să pară mai lungi, folosește ojă în culori pastelate, un pic mai luminoase decât tonalitatea obișnuită a pielii. Culorile pastelate sunt moi, delicate și feminine. Tonalitatea moale a lor îți permite să le asociezi cu haine de aceeași culoare, dar și să te joci cu contrastele, îmbinând nuanțe principial diferite.

Modele de unghii nud cu sclipici

Manichiura cu glitter și sclipici arată întotdeauna proaspăt, luxos și expresiv. Cu o astfel de manichiură nu ai cum să dai greș. Reflexele metalice și accentele strălucitoare vor transforma un ton plictisitor și conservator într-un adevărat artificiu vizual.

Modele de unghii migdală

Inspirate de aspectul sâmburelui cu același nume, unghiile migdale sunt late la bază, rotunjite la margini și cu vârful ușor ascuțit. Acest stil se asociază perfect cu nuanțele nud și aplicațiile strălucitoare.

Modele de unghii roșii

În general, roșul este asociat cu pasiunea și feminitatea și se potrivește de minune femeilor sigure de sine, care vor să-și sublinieze caracterul și independența. Culoarea va adăuga un farmec de neegalat manichiurii tale și arată la fel de bine atât pe unghii scurte, cât și pe unghii lungi.

Modele de unghii lungi

Unghiile lungi pot fi înfrumusețate cu efect de marmură, reflexe metalice, construcții geometrice, dar și cu diferite modele. Ele oferă mai mult spațiu de manevră și arată bine atât cu acoperire lucioasă, cât și cu ojă mată.

Modele de unghii mate

Nuanțele mate au un aspect deosebit de profund, nobil și laconic, dar în același timp, sunt suficient de expresive pentru a te scoate în evidență. Mai ales când există un contrast între suprafețele mate și sclipici. Unghiile pastelate cu acoperire mată arată foarte delicat și îngrijit, și pot fi purtate indiferent de anotimp.

Citește și: 5 cămăși care sunt demult demodate, dar româncele continuă să le poarte!