Puterea machiajului: O stilistă din Letonia le întoarce femeilor frumusețea!

Un machiaj bun îți oferă încredere în propria persoană și dorință de a trăi fiecare moment din plin. Celebra stilistă și make-up artistă, Lena Motinova, e ferm convinsă că fiecare femeie merită să arate bine.

Lena a devenit renumită după ce a ajutat sute de femei cu imperfecțiuni ale feței să se simtă la fel de frumoase în exterior, cum sunt în interior. Iată câteva transformări uimitoare realizate de stilistă.

Transformări înainte și după stilist

Stilista susține că nu există femei urâte și chiar dacă vârsta sau diferite afecțiuni ale tenului își lasă amprenta pe fața ta, întotdeauna poți arăta bine datorită unui machiaj inspirat.

Prin urmare, dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea ca să arăți mai tânără și mai atrăgătoare, nu te grăbi să te înscrii la plastician, mai bine fă-ți o programare la stilist.

În primul rând, machiajul îmbunătățește vizual pielea, o face proaspătă și netedă. În al doilea rând, adaugă energie și vigoare chipului tău, datorită fardului și rujului. Iar în al treilea rând, machiajul subliniază elegant trăsăturile feței și îi conferă acesteia expresivitate.

Coafura, garderoba, machiajul, îngrijirea sprâncenelor, lentilele de contact – toate aceste detalii te pot transforma în totalitate.

Unii oameni numesc makeup-ul o amăgeală, un artificiu fals, și strigă cu spumă la gură că trebuie să te accepți așa cum ești. Dar nu toate femeile se pot împăca cu acneea, ridurile și alte imperfecțiuni ale feței. Pentru unele femei, imperfecțiunile devin o problemă psihologică gravă.

Cele mai importante zone sunt buzele, pomeții și ochii. Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul ochilor este mai important decât pare la prima vedere.

Un machiaj corect echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate, iar feței senzualitate. Claritatea liniilor întinerește chipul și conferă ochilor un aspect pătrunzător. Iar curba netedă a sprâncenelor îți va ridica vizual pleoapele și îți va face ochii mai mari.

Rimelul și genele false nu sunt singura modalitate de a adăuga expresivitate ochilor tăi. De fapt, poți adăuga volum și splendoare acestora fără să apelezi la produse cosmetice.

Folosind un ondulator obișnuit, vei avea parte de gene ondulate perfect. Ochii vor deveni vizual mai mari, chipul mai tânăr, iar privirea mai expresivă. În plus, genele vor arăta cât se poate de natural și firesc.

Pentru a defini ochii, vei avea nevoie de un eyeliner (tuș de ochi) bun. Mai întâi se trag liniile cu creionul, apoi se aplică conturul în jurul ochilor folosind un contur lichid sau cu gel.

Pentru un contur facial bun, care să aibă un efect durabil și eficient, amestecă conturarea cu pudră cu cea cremoasă. Printre altele, nu se recomandă să aplici numai pudră, pentru că pudra înfundă ridurile și nu face decât să le evidențieze și mai mult.

Fondul de ten trebuie să fie de aceeași tonalitate cu pielea, nu mai închis, cum preferă unele femei. Dacă pielea nu are imperfecțiuni evidente, se recomandă un ton translucid, ușor (Maybelline și L’Oréal). Iar dacă ai inflamații, pete, capilare dilatate, încearcă un produs cu opacitate mai mare (Max Factor, Dermacol, Enough).

Fondul de ten acoperă subtil și discret fața, mascând eficient imperfecțiunile tenului și conferindu-i pielii un aspect proaspăt și sănătos. Și nu, nu vei avea nevoie de un set cosmetic scump și sofisticat pentru a obține efectul de mai jos.

Pentru a adăuga buzelor un pic de volum, și implicit, tinerețe – nu ai nevoie de silicon! Mai întâi, trebuie să le conturezi cu ajutorul unui creion de buze, asortat cu nuanța rujului tău, după care aplică rujul propriu-zis. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține volumul dorit.

Eroina noastră este ferm convinsă că face un lucru bun. De aceeași părere este și Jack Martin, un stilist din California care își face clientele să se mândrească cu părul cărunt. Mai multe despre el am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Sigur că se poate: Un stilist din California își face clientele să se mândrească cu părul cărunt!