Puterea machiajului: 9 trucuri de make-up ca să fii mereu tânără și frumoasă!

Un machiaj bun îți oferă încredere în propria persoană și dorință de a trăi fiecare moment din plin. Iar odată cu apariția ridurilor, petelor de vârstă, pungilor de sub ochi și pleoapelor căzute – devine tot mai dificil să arăți îngrijită și atrăgătoare fără a recurge la make-up. Dar fii pe pace, iată 9 trucuri care te vor ajuta să fii mereu tânără și frumoasă.

Sfaturi pentru un machiaj perfect

Un make-up bun întotdeauna are efect de întinerire, de altfel de ce l-am mai purta? În primul rând, trebuie să ai grijă de contur. Un machiaj perfect începe cu aplicarea fondului de ten. Pentru un contur facial de întinerire, care să aibă un efect durabil și eficient, amestecă conturarea cu pudră cu cea cremoasă. Printre altele, nu se recomandă să aplici numai pudră, pentru că pudra înfundă ridurile și nu face decât să le evidențieze și mai mult.

Dacă pielea nu are imperfecțiuni evidente, se recomandă un ton translucid, ușor (Maybelline și L’Oréal). Iar dacă ai inflamații, pete și capilare dilatate, încearcă un produs cu opacitate mai mare (Max Factor, Dermacol, Enough).

Reține: (1) la aplicarea fondului de ten se ține cont de forma feței; (2) pentru zonele pe care vrei să le ascunzi – folosește un ton mai închis, iar pentru cele ce trebuie evidențiate – un ton mai deschis. Iată un mic tutorial.

Machiaj sprâncene pas cu pas

Sprâncenele au un rol deosebit de important în aspectul unei femei, deoarece echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Atunci când dai formă sprâncenelor, ține cont de aceste două principii:

Lățimea sprâncenelor trebuie să fie egală cu lățimea buzei superioare. Sprâncenele largi sunt bune dacă ai ochi mari și vrei să-ți echilibrezi trăsăturile feței. Iar dacă ai ochi mici, trebuie să le eviți, deoarece ochii vor părea și mai mici.

De asemenea, fii atentă la distanța dintre sprâncene și ochi. Dacă ai sprâncene înalte – sprâncenele largi sunt binevenite. Iar dacă distanța este mică, atunci sprâncenele ar trebui să fie mai subțiri, altfel vei avea o expresie încruntată a feței.

Machiaj tuș cu codiță

Și nu uita de codița de tuș. Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Prin urmare, codița de tuș are un rol mult mai important decât pare la prima vedere. Ea echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate, iar feței senzualitate. Iată cum poate fi aplicată pas cu pas.

Iar ca să nu dai greș la aplicarea conturului, iată câteva trucuri simple care îți pot fi de mare ajutor.

Trucuri de machiaj pentru ochi

Pentru a defini ochii, vei avea nevoie de un eyeliner (tuș de ochi) bun. Mai întâi se trag liniile cu creionul, apoi se aplică conturul în jurul ochilor folosind un contur lichid sau cu gel. Cele mai potrivite nuanțe sunt: gri, maro, sur-albăstriu și fumuriu.

Aceste tonuri conferă pleoapelor un aspect delicat și cât se poate de natural. De regulă, femeile 50+ evidențiază doar pleoapele superioare, pentru că un contur amplu în jurul ochilor arată pretențios și e binevenit doar pe femeile cu ochii căprui.

Machiajul ochilor trebuie să pornească de la forma și culoarea lor. Nuanțele de mov se asociază excelent cu ochii verzi, cuprul cu ochii albaștri, iar tonurile pastelate cu ochii căprui.

Machiaj gene fir cu fir

Rimelul și genele false nu sunt singura modalitate de a adăuga expresivitate ochilor tăi. De fapt, poți adăuga volum și splendoare acestora fără să apelezi la produse cosmetice.

Folosind un ondulator obișnuit, vei avea parte de gene ondulate perfect. Ochii vor deveni vizual mai mari, chipul mai tânăr, iar privirea mai expresivă. În plus, genele vor arăta cât se poate de natural și firesc.

Iar ca genele să nu aibă un aspect lipicios și dezordonat, nu uita să înlături excesele.

Machiaj buze mai mari

Pentru a adăuga buzelor un pic de volum, și implicit, tinerețe – nu ai nevoie de silicon! Mai întâi, trebuie să le conturezi cu ajutorul unui creion de buze, asortat cu nuanța rujului tău, după care aplică rujul propriu-zis. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține volumul dorit. De asemenea, poți apela la trucul de mai jos.

Citește și: Cum să rămâi stilată după 50 de ani? 3 reguli de stil care îți vor împrospăta ținuta!