Puterea machiajului: 9 tehnici de machiaj care nu plictisesc niciodată!

Machiajul, ca ritual de frumusețe, a apărut acum 100 de ani. Și avea un singur scop – să facă femeile mai frumoase. De atunci, tehnicile și instrumentele de machiere s-au dezvoltat considerabil și stiliștii moderni pot să facă adevărate minuni.

Toate pentru că un make-up bun îți oferă mai multă încredere în propria persoană și te ajută să te simți frumoasă. Iată 9 tehnici de machiaj care nu vor plictisi niciodată.

1. Machiajul strobing

Tehnica are la bază iluminarea ușoară a tenului, pentru a obține o strălucire naturală și a da mai multă expresivitate feței. Pentru a obține un asemenea efect, vei avea nevoie de un iluminator pentru ten, care reflectă lumina și oferă strălucire tenului. Aplică produsul pe pomeți și pe nas sau amestecă-l cu fondul de ten. Dar evită reflexele reci, în favoarea tonurilor calde și naturale.

2. Machiajul de zi

Machiajul de zi se diferențiază de alte tipuri de machiaj prin faptul că este ușor de aplicat și arată foarte firesc. Machiajul de zi trebuie să acopere micile imperfecțiuni ale tenului, să îți definească conturul feței și să îți pună în valoare ochii, fără să creeze impresia că este strident. El trebuie să fie cât mai natural și simplu. De regulă, asta înseamnă fard și fond de ten în culori pale, un ruj de culoare neutră și un minim de accente lucioase.

3. Machiajul Smokey Eyes

Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul ochilor este mai important decât pare la prima vedere. Iar când vine vorba de ochi, nu există o tehnică mai expresivă decât smokey eyes. Acest tip de machiaj se bazează pe o singură culoare, care este mai intensă la baza genelor și scade în intensitate spre arcadă. De regulă, evidențierea se face în tonuri închise de negru, maro, mov, fumuriu, albastru sau verde.

4. Machiajul Tumblr

Machiajul Tumblr este un produs al generației Z și se particularizează prin explozie de culoare și expresivitate. Această tehnică implică o paletă largă de culori vibrante, reflexe strălucitoare și detalii ciudate. Ea este actuală pentru sesiuni foto și Instagram, dar femeile tinere apelează la ea și în viața de zi cu zi, atunci când vor să iasă în evidență. Machiajul Tumblr este un adevărat artificiu tehnic și vizual.

5. Machiajul cu efect de lifting

Odată cu apariția ridurilor, petelor de vârstă, pungilor de sub ochi și pleoapelor căzute – devine tot mai dificil să arăți îngrijită și atrăgătoare fără a recurge la make-up. Machiajul cu efect de lifting rezolvă toate aceste probleme. În primul rând, el întinerește vizual pielea, o face proaspătă, netedă și strălucitoare. În al doilea rând, cosmeticele adaugă energie și vigoare chipului tău, în special fardul și rujul. Iar în al treilea rând, machiajul subliniază trăsăturile feței și îi conferă acesteia expresivitate.

6. Machiajul de nuntă

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei femei. Iar machiajul este esențial pentru că femeia se află în centrul atenției. În primul rând, un machiaj de nuntă este un machiaj rezistent. Acesta abundă de nuanțe sidefate, sclipiri ușoare și reflexe calde. Ochii, pomeții și buzele răspund de expresivitate. În rest, domină nuanțele calde. E foarte important să ții cont de specificul și tonalitatea tenului tău. Aceasta este greșeala pe care o fac cele mai multe femei.

7. Machiajul retro

Machiajul retro este un stil de make-up nemuritor. Chiar dacă moda nu stă pe loc, aerul misterios, elegant și senzual al acestui stil nu ne lasă în pace. Ele se particularizează prin nuanțe profunde, expresive, care fac ochii și buzele mai senzuale. Stilul este numit ochit de pisică și este un adevărat tribut adus senzualității.

8. Machiajul vamp

Vamp provine de la vampir, iar asta înseamnă piele de porțelan și evidențierea ochilor în stil smokey eyes. Acest stil este ales de femeile manierate și sigure de sine, care vor să iasă în evidență, păstrând o distanță firească de restul.

9. Machiajul Chicago

Machiajul Chicago a fost creat pentru petreceri zgomotoase și se particularizează printr-o nuanță stacojie a buzelor, sprâncene și codițe de tuș bine evidențiate. El completează perfect stilul unei femei moderne, care ține pasul cu moda și e deschisă spre comunicare cu cei din jur.

Citește și: Codița de tuș: 3 cazuri când NU se recomandă să o faci!