Puterea machiajului: 7 trucuri de make-up care îi atrag pe bărbați!

Machiajul, ca ritual de frumusețe, a apărut acum 100 de ani. Și avea un singur scop – să facă femeile mai frumoase. De atunci, tehnicile și instrumentele de machiere s-au dezvoltat considerabil, dar ceea ce credem noi că ne face frumoase, nu neapărat dă bine în ochii bărbaților.

Counturing, gene ondulate, iluminatoare pentru pomeți, sprâncene dramatice – toate acestea trec neobservate și stârnesc în cel mai bun caz zâmbete. Iată ce le place bărbaților cu adevărat.

1. Tonalitatea firească a tenului

Ridurile, petele de vârstă, punctele negre, pungile de sub ochi, acneea și micile imperfecțiuni ale tenului nu au înfrumusețat pe nimeni până acum. Dar nici un strat prea gros de machiaj nu a făcut-o. Mai ales dacă este umbrit neuniform și diferă ca ton de culoarea pielii de pe gât. Bărbații preferă machiajul de zi, care acoperă micile imperfecțiuni ale tenului, dar arată elegant și natural.

2. Ochii de pisică

Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul ochilor este mai important decât pare la prima vedere. Un machiaj corect echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate, iar feței senzualitate. Iar dacă vrei să ai o privire elegantă și ademenitoare, nu uita de codița de tuș. Colțurile ridicate spre tâmple și linia accentuată a genelor face ochii expresivi și voluminoși.

3. Sprâncenele arcuite la capăt

Ce înseamnă asta? Înseamnă că marginile sprâncenelor depășesc cu mult colțurile exterioare ale ochilor – astfel de sprâncene vorbesc despre o femeie puternică și sigură de sine. Claritatea liniilor întinerește chipul și face privirea pătrunzătoare. Iar curba netedă a sprâncenelor arcuite ridică vizual pleoapele și face ochii mai mari. De asemenea, se recomandă să păstrezi grosimea naturală a lor, care arată cel mai armonios.

4. Genele dense și voluminoase

Genele groase și pufoase sunt pe placul tuturor bărbaților, fără excepție. Marea greșeală pe care o fac femeile este accentuarea genelor inferioare. Odată cu vârsta, genele superioare își pierd culoarea, lungimea și vigoarea. Cele inferioare sunt afectate mai puțin. Și dacă le vopsești în egală măsură, vei crea un dezechilibru care îți va face privirea greoaie. E destul să le subliniezi pe cele de sus.

5. Umbrele calde

Umbrele sunt bune, dar în porții mici. Nuanțele calde, precum bej, caramel sau piersic îți vor da un aspect sănătos, în timp ce tonurile palide și reci, dimpotrivă, îți vor da o paloare bolnăviciosă. Alege umbre cât mai apropiate de tonalitatea naturală a tenului pentru că bărbații apreciază naturalețea.

6. Buzele mari

Pentru a da volum buzelor nu ai nevoie de silicon! Mai întâi, trebuie să le conturezi cu ajutorul unui creion de buze, asortat cu nuanța rujului tău, după care aplică rujul propriu-zis. Dar fii atentă! Conturul trebuie să extindă ușor linia buzelor pentru a obține volumul necesar.

7. Buzele roșii

Rujul e accentul care răspunde de expresivitate. Dacă vrei ca buzele tale să arate senzual și ademenitor, alege roșu. Roșul este culoarea care incită și stârnește pasiuni. Este culoarea care nu trece neobservată. Este mai mult decât o simplă culoare. Roșul este un stil de viață.

Citește și: Pilates pentru spate: 16 exerciții simple pentru un corp tonifiat și frumos!