Puterea machiajului: 5 trucuri simple ca să arăți mai tânără cu 10 ani!

Femeile tinere se descurcă lejer fără machiaj datorită prospețimii naturale, părului sănătos, tenului strălucitor și trăsăturilor expresive ale feței. Dar odată cu apariția ridurilor, petelor de vârstă, pungilor de sub ochi și pleoapelor căzute – devine tot mai dificil să arăți îngrijită și atrăgătoare fără a recurge la make-up. Dar fii pe pace, iată câteva trucuri care îți vor da o mână de ajutor.

#1. Culoarea tenului

Pentru ca ochii și buzele să fie vizibile pe fundalul feței, tonalitatea tenului trebuie să fie cât mai aproape de tonul lui natural. Pe de altă parte, un makeup strălucitor, ne agasant, care umezește ușor pielea, te va întineri vizual cu 10 ani. Dar nu-l confunda cu luciul gras, care nu are legătură cu frumusețea și prospețimea. Când celulele sunt hidratate, elastice și tinere, pielea pare sănătoasă și frumoasă, iar chipul mai tânăr ca niciodată.

Pentru a obține un asemenea efect, îți recomandăm să folosești un iluminator pentru ten, care reflectă lumina și oferă strălucire feței tale. Există 2 modalități de a aplica un asemenea agent de evidențiere. Fie direct, pe zona nasului și a pomeților, fie să-l amesteci cu fondul de ten și să-l distribui uniform pe întreaga suprafață a feței.

#2. Sprâncenele

Sprâncenele au un rol deosebit de important în aspectul unei femei, deoarece echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Dar ești sigură că știi să alegi forma corect?

Sprâncenele lungi, dramatice, desenate cu un creion ascuțit, arată vulgar, demodat și deplasat. Mai mult, nu fac decât să adauge vârstă. Cel mai bine e să păstrezi nuanța și forma naturală a lor. Și în loc să faci linii netede cu creionul, mai bine folosește umbre.

#3. Pungile de sub ochi

Cu cât devenim mai bătrâne, cu atât ochii suferă mai mult. Dacă te-ai trezit dimineață cu pungi pronunțate sub ochi, poți remedia starea tenului cu un scurt masaj facial, care stimulează fluxul limfatic și reduce volumul cearcănelor. Apoi, ascunde pungile cu ajutorul unui corector anticearcăn (un produs mai dens decât fondul de ten, ce ajută la ascunderea imperfecțiunilor superficiale ale pielii).

Mai întâi se conturează pleoapă inferioară, evidențiind trecerea de la o nuanță la alta a fardului și colțurile exterioare ale ochilor. Apoi se tasează liniile și se aplică puțin fard de culoare maro peste linii ca acestea să nu arate vulgar. Într-un final, se aplică rimelul. Mai întâi, răsucește genele cu un ondulator pentru a le fixa în poziția corectă, după care aplică 2 straturi de rimel pentru a oferi genelor volum și expresivitate.

#4. Fardul

Nuanțele calde, precum bej, caramel sau piersic din componența fondului de ten se potrivesc pentru pielea matură, în timp ce tonurile palide și reci, dimpotrivă, îți vor da un aspect bolnăvicios.

Atunci când alegi setul cosmetic, trebuie să fii atentă nu doar la nuanțe moi și texturi cremoase, ci și la prezența sau absența sclipiciului, mai ales când vorbim de umbre.

#5. Zâmbetul

Zâmbetul nivelează o parte din cutele care te îmbătrânesc, în special cele din colțurile gurii și cele nazolacrimale. De altfel, persoanele mohorâte inevitabil arată mai bătrâne. Investiția într-un zâmbet strălucitor și sănătos este mai bună decât orice cosmetice.

Citește și: 20 de sfaturi ca să te simți frumoasă, chiar dacă nu ești mulțumită de cum arăți!