Puterea machiajului: 3 trucuri de make-up ca să ai ochi mari și frumoși!

Fără îndoială ochii sunt cea mai puternică armă din arsenalul unei femei. Iar machiajul ochilor este mai important decât pare la prima vedere. Un machiaj corect echilibrează trăsăturile feței, conferă ochilor expresivitate, iar feței senzualitate. Iată câteva sfaturi simple, care îți vor face ochii mai voluminoși și privirea mai expresivă.

#1. Sprâncene alungite la capăt

Ce înseamnă asta? Înseamnă că marginile sprâncenelor depășesc cu mult colțurile exterioare ale ochilor – astfel de sprâncene vorbesc despre o femeie puternică și sigură de sine. Claritatea liniilor întinerește chipul și conferă ochilor un aspect pătrunzător. Iar curba netedă a sprâncenelor arcuite îți va ridica vizual pleoapele și îți va face ochii mai mari. Dar nu uita să le evidențiezi.

#2. Genele și codița de tuș

Dacă ai ochii adânciți sub pleoape, codița de tuș clasică nu te avantajează deloc, pentru că ochii vor arăta și mai adânci, aproape bolnăvicios. Îți recomandăm să încerci o codiță scurtă, în tonuri deschise. Ori să aplici umbrele întunecate nu pe pleoape, ci pe zona imobilă de deasupra pleoapei. Acest truc îți va face ochii mai mari și privirea mai expresivă.

Trasează liniile și aplică puțin fard de culoare maro peste linii ca acestea să nu arate vulgar. Într-un final, aplică rimelul. Mai întâi, răsucește genele cu un ondulator pentru a le fixa în poziția corectă, după care aplică 2 straturi de rimel pentru a le oferi volum și expresivitate.

#3. Ascundem pleoapele căzute

Cu vârsta, multe femei se confruntă cu problema pleoapele căzute. Efectul de pleoapă căzută limitează câmpul vizual, îți face fața mai tristă, ochii mai mici și adaugă 8-10 ani chiar și celor mai atrăgătoare femei. Din fericire, această problemă cosmetică poate fi depășită ușor prin câteva trucuri simple de machiaj, care îți vor face ochii mai mari, iar privirea mai expresivă.

Înainte de aplicarea machiajului, evidențiază ușor sprâncenele, așa încât să aibă o formă curbată. Nu apela la pensetă pentru a le corecta. Volumul natural al sprâncenelor arată foarte elegant.

În primul rând, distribuie uniform baza de machiaj pe toată suprafața pleoapelor superioare. Acest truc va face machiajul mai rezistent și va asigura o fixare mai bună a fardului. După care, aplică un strat de fard de culoarea piersicii sau roz-deschis pe partea mobilă a pleoapei și un strat de culoare albă sub sprâncene și în colțurile interioare ale ochilor, în așa fel ca trecerea să fi gradată.

Evidențiază pliul pleoapei superioare cu bej și distribuie fardul spre colțul exterior al sprâncenelor. Pentru a ridica vizual pleoapele, subliniază colțul ochilor cu fard de culoare maro, diminuând intensitatea dinspre interior spre exterior.

Cu ajutorul unui corector anticearcăn (un produs mai dens decât fondul de ten, ce ajută la ascunderea imperfecțiunilor superficiale ale pielii) conturează pleoapă inferioară, evidențiind trecerea de la o nuanță la alta a fardului. Aplică fard de culoare maro întunecat pe pleoapa inferioară, accentuând colțurile exterioare ale ochilor.

Citește și: O femeie îngrijită înseamnă o femeie frumoasă: 5 reguli de bază ale femeii îngrijite!