Purtăm sau nu fuste scurte după 40 de ani?

În societatea noastră, fustele scurte sunt un tabu pentru femeile de vârstă mijlocie, iar uneori chiar și pentru cele de 30 de ani. Unii spun că e vulgar, alții că e nepotrivit și tot mai mulți încep să creadă că femeia nu trebuie să devină un obiect se*ual. „Picioarele dezgolite sunt pentru tinere” și totuși o bună parte dintre femeile moderne încearcă să detroneze aceste stereotip.

Bineînțeles, purtatul fustelor și pantalonilor scurți are avantajele și dezavantajele sale și în acest caz nu este vorba despre vârstă. Unele femei nu ar trebui să le poarte nici la 20 de ani. Totul depinde de siluetă!

Când ne uităm la vedetele hollywoodiene, înțelegem că ar fi o crimă să le interzicem femeilor 40+ să nu mai poarte rochii scurte. Atunci când silueta este frumoasă, fustele mini sunt chiar recomandate.

Femeia trebuie să-și conștientizeze atât vârsta, cât și formele și oricât de bine ar arăta să nu încerce să redevină adolescentă. O femeie adevărată trebuie să poată fi elegantă, rafinată și înțeleaptă. Franțuzoaicele, de exemplu, nu-și ascund niciodată vârsta, dar au mare grijă de aspectul lor. Ele nu încearcă să nege realitatea, de aceea sunt fericite și mulțumite de sine, chiar și când ajung să fie bunicuțe.

Dar cum rămâne cu pantalonii scurți? Se aplică aceeași regulă? Bineînțeles, doar că în cazul pantalonilor trebuie să iei în calcul și împrejurarea în care urmează să-i porți.  Ei vor fi potriviți pentru plajă, plimbare, în niciun caz la serviciu.

Dacă decizi să-ți dezgolești picioarele, trebuie s-o faci nu ca să șochezi pe cineva, dar ca să te simți tu confortabil și bine. Nu uita: vârsta e doar o cifră!