Pune sare în șampon și vei scăpa de toate problemele părului! Efectul se face simțit deja după prima spălare.

Sarea este un produs nelipsit în bucătăria fiecărui om – o folosim în fiecare zi, este întotdeauna la îndemână, dar nici măcar nu ne dăm seama câte întrebuințări neobișnuite poate avea, dincolo de utilizarea sa convențională. Nu știu cine a fost prima femeie sau poate bărbat care a testat acest lucru, dar a făcut o treabă excelentă deoarece sarea s-a dovedit a fi foarte utilă pentru sănătatea părului.

Experiența testată în timp a mii de femei din întreaga lume a demonstrat că sarea stimulează creșterea firelor de păr, întărind structura acestora, combate excesul de sebum și previne apariția mătreții. Nu-i rău deloc. Mai ales că acest produs te costă doi bani și îți ajunge pe o lună întreagă.

Sare în șampon pentru păr gras

Îngrășarea părului este determinată de hiperactivitatea glandelor sebacee, care produc mai mult sebum decât este nevoie. De regulă, acest fenomen este cauzat de utilizarea în exces a uleiurilor vegetale în alimentație, flora intestinală slăbită, expunerea la stres sau dereglările ciclului menstrual.

Neutralizând cauza reală, vei scăpa definitiv de această problemă, dar până atunci poți combate excesul de sebum adăugând sare în șampon. La modul practic – 2 lingurițe de sare în tubul cu șampon sunt suficiente pentru a neutraliza temporar această problemă.

Tratament mătreață acasă

Mătreața este o altă afecțiune cutanată care dă bătăi de cap aproape tuturor femeilor. Părticelele de epidermă care se desprind de pe pielea capului nu sunt nimic altceva decât celule moarte, eliminate greșit.

Sarea are capacitatea de a stimula circulația sângelui și a exfolia pielea de pe cap, prevenind apariția ulterioară a mătreții, dar și a micozelor cutanate. Tot ce trebuie să faci este să-ți înmoi părul în apă, să aplici sarea direct pe piele și să masezi timp de 10 minute.

Remediu pentru creșterea părului

Sarea este un element bogat în minerale, care previne căderea părului și stimulează creșterea acestuia, fortificând rădăcinile pe seama efectelor descrise mai sus.

După ce ți-ai spălat părul, aplică o linguriță de sare pe pielea capului și masează  timp de 10 minute, după care poți să-l clătești. Repetă această procedură de două ori pe săptămână timp de 2 luni și te vei trezi cu un păr rezistent, elastic și voluminos.

Sare de mare pentru păr

În ceea ce privește tipul de sare potrivit pentru îngrijirea părului, specialiștii recomandă sarea iodată pentru căderea și întărirea părului, sarea de mare pentru prevenirea și combaterea mătreții și sare Epsom pentru curățirea părului și eliminarea excesului de sebum.

Citește și: Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)