Primul ajutor în caz de arsuri minore ale pielii: 10 soluții minunate

Pentru o gospodină care gătește zilnic, arsurile la mâini sunt un soi „de cicatrice de erou”. Fiecare dintre noi știe cât este de neplăcută și chiar dureroasă o arsură. Dacă simți că nu e atât de grav încât să mergi la medic sau să chemi ambulanța îți spunem noi cum să le vindeci repede și să scapi de durere cu remedii naturale.

1. Cartof crud

Acesta va scoate durerea și va grăbi vindecarea. Rade un cartof crud prin răzătoare și pune peste rană, schimbând această masă cu una proaspătă la fiecare 15 minute, în decurs de 1-2 ore.

2. Sfeclă

La fel ca și cartoful, sfecla rasă este un remediu foarte eficient.

3. Dovleac

Ca și în cazurile precedente, rade dovleac proaspăt și pune pe arsură. Va scoate durerea și va avea un efect răcoritor.

4. Albuș de ou

Bate albușul și aplică-l pe arsură. Inițial, o să te doară mai tare, va trebui să rabzi, însă în câteva minute va fi mult mai bine. Albușul de ou trebuie aplicat imediat după ce a avut loc arsura, astfel o să previi formarea bășicilor și rănilor.

5. Gălbenuș de ou, în cazul arsurilor puternice

Vei avea nevoie de 4 ouă fierte tari. Vei scoate gălbenușul, îl vei fărâmița și îl vei arunca într-o tigaie bine înfierbântată. Peste aproximativ 20 de minute la foc, din gălbenuș se va elimina un lichid, care trebuie scurs și păstrat la frigider. Iată acest unguent va fi remediul tău contra arsurilor. Aplică-l de câteva ori pe zi.

6. Săpun de rufe

Vechiul săpun, pe care-l foloseau bunicile noastre. Dacă vei pune niște săpun înmuiat peste arsură, durerea te va părăsi imediat, la fel ca și roșeața.

7. Făină

Dacă te-ai stropit întâmplător cu apă fierbinte, fiind la bucătărie, presară repede niște făină deasupra. O să te simți mai bine în aceeași secundă. Totodată vei preveni și formarea bășicilor.

8. Aloe

Dacă ai în casă o plantă de aloe, ești un norocos. Fă o pastă din câteva frunze de aloe și aplică pe rană. Schimbă periodic pasta cu una proaspătă. Peste noapte, pune câteva frunze de aloe tăiate în jumătate peste arsură și leagă cu tifon. Dimineața, rezultatul te va bucura.

9. Miere

Cel mai universal remediu – mierea te poate ajuta și în caz de arsuri. Este suficient s-o aplici într-un strat subțire, ca durerea să dispară, iar bășicile să nu apară.

10. Unguent din miere, ceară și albuș

Pentru un remediu mai puternic, ia 3 linguri de miere, 3 linguri de ceară naturală și 3 linguri de ulei de floarea soarelui. Topește totul la aburi. Amestecă bine, iar după răcire adaugă un albuș de ou. Păstrează unguientul la frigider și aplică-l până la 10 ori pe zi.