Primăvara începe cu tine: 12 ținute expresive pentru femei trecute de 50 de ani!

Suntem în plină primăvară, iar vara ne face cochet din ochi. Și după cum bine știi, ținuta trebuie să vibreze în același ritm cu timpul de afară și starea de spirit a unei femei. Hai să ne pregătim împreună pentru cerul senin și mirosul de cireș înflorit și să vedem care sunt cele mai noi tendințe în stil pentru femei trecute de 50 de ani!

Ținute elegante femei peste 50 de ani

Unele femei de 50 de ani sunt convinse că tinerețea lor ține de domeniul trecutului și încep să se îmbrace plictisitor – tonuri gri, haine lipsite de formă, lipsa accesoriilor, haine vechi, și mai rău, haine neîngrijite. Toate acestea îmbătrânesc o femeie atât din punct de vedere vizual, cât și emoțional. Iar ca să arăți tânără, mai întâi de toate, trebuie să te simți tânără.

Câteva accente strălucitoare nu vor face rău nimănui. Dimpotrivă, îți vor evidenția frumusețea, pentru că nuanțele vibrante întineresc. De regulă, 1-2 accente colorate sunt suficiente, dar ele trebuie diluate cu nuanțe clasice, ca să nu arăți asemenea unui pom de Crăciun.

Culoarea roz-deschis și nuanța piersicii arată delicat, grațios și feminin. Aceste tonuri adaugă look-ului prospețime și întineresc într-un mod natural și armonios imaginea unei femei. Dar dacă vrei să te îmbraci în totalitate în roz, ai grijă să alegi nuanțe și texturi diferite. Altfel veri arăta deplasat.

Ținute casual femei 50 ani

În general, stiliștii recomandă asocierea a 2-3 tonuri diferite, dar trebuie să ții cont de tonalitatea pielii tale și modul cum pot fi asociate culorile. De exemplu, verde pal face pereche bună cu roz pal și alb.

Mai multe despre tehnica corectă de combinare a culorilor poți citi aici: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

Experiența demonstrează că un look proaspăt și expresiv de primăvară poate fi alcătuit chiar și din tonuri clasice – negru, alb și gri. Contrastul întotdeauna întinerește, în special atunci când vorbim de topuri, iar poșeta vibrantă, de aceeași culoare cu rujul, adaugă imaginii senzualitate.

Ținute femei 45 ani

Găsește echilibrul dintre clasic și contemporan, profund și strălucitor, laconic și sofisticat și niciodată nu vei da greș. Și nu alerga orbește după tendințe. O fi moda bună, dar stilul și individualitatea ta sunt mai bune. Încrede-te în propriul stil.

Celebra bloggeriță germană Petra Dieners nu ezită niciodată să se îmbrace strălucitor, demonstrând întregii lumi că la 50 de ani, poți arăta la fel de bine ca la 30. Vârsta nu e decât o formalitate. Nu vei îmbătrâni decât atunci când vei dori singură acest lucru. Prin urmare, ținutele strălucitoare pot și trebuie să facă parte din garderoba unei femei de peste 50 de ani.

Pantofi aurii cu toc înalt? Da! Bluză petrecută, din piele de culoare maro? Da! Fustă cu ornamente multicolore? Da! Ținuta arată proaspăt și stilat? Firește că da!

Ținute ocazie femei 50 de ani

Galbenul face un tandem minunat cu albastrul deschis. Iar ca ținuta să nu fie prea vibrantă, efectul poate fi diluat cu maro. Dar e important ca țesătura să fie diferită. Dacă nu știi cum să potrivești culorile, folosește cercul de culori a lui Itten.

Cel mai simplu mod de a crea o ținută expresivă este să îmbraci o fustă (pantofi, blugi) monocromă și un top multicolor. O astfel de ținută poate fi completată cu orice accesorii. Important e ca atât ținuta, cât și accesoriile să fie în armonie cu tonul pielii tale.

Poșeta este un accesoriu universal, care e în stare să adauge farmec și feminitate oricărei ținute. Una din poșetele preferate de femeile din întreaga lume este celebra Chanel 2.55.

Despre cum a fost creată și de ce a fost numită așa poți citi aici: Mulțumim, mademoiselle! 6 lucruri pe care Coco Chanel le-a inventat pentru femei