Pozează cu atitudine: 5 sfaturi simple ca să arăți mai bine în poze!

Există două tipuri de oameni: Cei care ies bine în poze fără să facă efort și cei care ies caraghios orice ar face. Ochii închiși, zâmbetul forțat, expresia încordată a feței, postura neglijentă sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă majoritatea oamenilor atunci când fac poze.

Toată lumea greșește, dar cei deștepți învață din greșeli. La urma urmei, toți ne dorim să avem poze frumoase. Iată 5 greșeli comune și cum le poți evita.

#1. Păstrează distanța 

Distanța întotdeauna contează. Prea aproape, înseamnă masiv. Prea departe, înseamnă neclar. Nu întinde mâinile sau picioarele spre aparatul de fotografiat, deoarece ele vor părea masive și vor denatura întreaga imagine.

Nu ridica capul în sus, fiindcă astfel vei scoate în evidență bărbia dublă, dar nici nu-l înclina în față dacă nu vrei să ai o privire greoaie și răutăcioasă. Ține bărbia dreaptă sau înclină-te lejer spre unul din umeri. Pozele de la nivelul taliei aproape întotdeauna sunt reușite.

#2. Unghiul contează

O poză din picioare, nu e neapărat o poză rea. Dar ai grijă la postură, unghi și poziția mâinilor. Stai întotdeauna dreaptă, nu lăsa mâinile drept în jos și înclină un pic umărul.

Atunci când stai cu întreg corpul întors spre cameră, silueta ta pare masivă și greoaie. Întotdeauna trebuie să existe un unghi. De regulă, e suficient să te întorci un pic, astfel încât un braț și un picior să iasă ușor în față.

Atunci când pozezi, încearcă să transferi greutatea corpului pe un singur picior, iar celălalt să-l împingi ușor în față, îndoind genunchiul. Această postură arată foarte natural și îți va adăuga bile albe la capitolul atractivitate.

#3. Efectul oglinzii

Ne-am obișnuit atât de mult cu oglinzile încât am uitat de o realitate simplă – oglinzile arată totul invers. În timp ce fotografiile reflectă starea reală a lucrurilor. Pe fotografii apărem așa cum ne văd alții.

Și acesta e principalul motiv pentru care multe femei se simt mai puțin atrăgătoare în poze. Dar fii pe pace. Oamenii de știință au demonstrat că restul oamenilor ne văd mai frumoși decât credem noi că suntem.

#4. Ești prea încordată

Relaxează-te. Oricât ar fi de tentant să ai un aer serios, încearcă să iei o poziție naturală și degajată, de parcă nu există un fotograf alături. Mai cu seamă când pozezi în aer liber. Obiectivul simte bine orice încercare de a trișa și te va pedepsi pentru acest lucru.

Prin urmare, fii tu însăți și succesul este garantat. De regulă, când nu știm că suntem fotografiați, ieșim mai bine în poze. Secretul constă în naturalețe. Dacă te întâlnești cu fotograful pentru prima oară, discută cu el, luați o cafea, spune o glumă etc. Acest lucru te va ajuta să te relaxezi.

#5. Stai dreaptă

Femeile adoră să-și etaleze picioarele. Ca ele să pară mai lungi, ridică-te în vârful degetelor sau roagă fotograful să-ți facă poze de jos în sus. Dacă porți o fustă scurtă, e mai avantajos să pozezi din lateral.

Stai întotdeauna dreaptă, chiar dacă trebuie să depui efort. Atunci când te înclini în față, gâtul pare mai scurt, iar talia mai plină, efectul fiind și mai pronunțat pe fotografii. O postură dreaptă înseamnă un corp frumos și un chip luminos.

Citește și: 20 de sfaturi ca să te simți frumoasă, chiar dacă nu ești mulțumită de cum arăți!