Postura: 5 criterii după care bărbații califică o femeie drept frumoasă

Frumusețea este foarte subiectivă, mai ales cea feminină. Pentru diferiți bărbați una și aceeași femeie poate fi frumoasă sau nu chiar. Gusturile nu se discută, dar există totuși unele criterii pe care le împărtășesc majoritatea bărbaților.

1. Buna îngrijire

Se are în vedere un aspect fizic îngrijit – hainele, coafura, machiajul. În general, este vorba despre acuratețe în toate: îmbrăcăminte curată și călcată, păr spălat și aranjat, ten curat și machiaj cât mai natural.

2. Siluetă armonioasă

Bărbații nu solicită 90-60-90, însă le plac siluetele proporționale, în special cele ce amintesc de forma chitării, cu șolduri late și talie îngustă. La nivel subconștient, bărbații caută femelă pentru reproducere, care să-i aducă urmași, iar o astfel de proporție vorbește că femeia e pregătită pentru acest lucru.

În plus, o femeie cu posterior generos este o sursă de admirație și invidie chiar și pentru alte femei.

3. Gusturile vestimentare

Capacitatea de a combina haine și culori atrage orice privire, în special pe cea a bărbaților. În viziunea acestora, îmbrăcămineta trebuie să se aranjeze bine pe corp, să scoată în evidență părțile bune ale siluetei, dar fără să arate vulgar.

4. Postura

Poziția dreaptă a corpului este un detaliu la fel de important. Aceasta este în legătură directă cu atitudinea psihologică față de sine. O femeie gheboasă e clar că nu are încredere în ea. Respectiv, aceasta trebuie să tindă spre o poziție a corpului plină de încredere – umeri drepți, bărbie ridicată, zâmbet și privire înainte.

5. Plinătatea

Ce se are în vedere? Când femeia este împlinită, când are o stimă de sine ridicată, când își cunoaște prețul și e conștientă că e frumoasă, cu tot cu neajunsuri. Când este optimistă, pozitivă și primește plăcere de la orice fleac. La nivel intuitiv, o astfel de persoană este plăcută și agreabilă. Cu ea vrei să comunici și să te afli în preajmă.

Acesta este răspunsul la întrebarea de ce unii bărbați extrem de frumoși sunt atrași de femei cu aspect fizic mediocru.