Poartă părul cu demnitate: 5 tunsori elegante pentru femei 40+

Odată cu înaintarea în vârstă, părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri.

În consecință, după 40 de ani devine tot mai greu să-ți faci coafura să arate spectaculos. Nu și dacă alegi o tunsoare cu volum. Iată 5 modele elegante, care dau volum părului subțire și te fac să arăți mai tânără la 40+.

1. Părul prins în coc

Această coafură este considerată simplă și ușoară, numai bună pentru zilele cu părul nelalocul lui. Tunsoarea e perfectă pentru femeile adulte, care își cunosc adevărata valoare și sunt preocupate de lucruri mai importante decât vizitele la coafor.

2. Tunsoarea pixie cu breton asimetric

Coafura pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și e numai bună pentru femeile cu trăsături expresive ale feței, care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii. Volumul pe creștet și la rădăcini, bretonul alungit, tranzițiile neglijente – toate acestea fac din pixie o tunsoare perfectă pentru o femeie contemporană.

3. Tunsoarea messy bob

Coafura bob e una dintre cele mai apreciate tunsori din lume. Ea este universală, versatilă, arată superb pe chipul oricărei femei și poate fi asortată cu orice ținută. Iar cea mai la modă variantă este tunsoarea messy bob în trepte. Față de varianta clasică, ea se întinde până la umeri, creează mai mult volum și are un aspect neglijent, datorită tranzițiilor văluroase.

4. Tunsoarea bob-carre

O tunsoare bob-carre îmbină avantajele celor două coafuri. Ea arată bine pe chipul oricărei femei, poate fi asortată cu orice ținută și, cel mai important, ascunde ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții. Bob-carre e coafura care îmbină dârzenia cu delicatețea și e un adevărat cadou pentru o doamnă modernă, independentă și sigură de sine.

5. Tunsoarea în scări

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Nu e de mirare că tunsorile în scări sunt foarte populare după 40 de ani, când părul devine subțire și rar. Indiferent dacă părul tău este lung sau scurt, o coafură în scări te va ajuta să-i dai o formă perfectă.

Citește și: Alege să fii frumoasă: 10 COAFURI care dau VOLUM părului subțire!