Poartă părul cu atitudine: 7 nuanțe de păr care întineresc la orice vârstă!

Culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Nuanța potrivită îți poate șterge niște ani de pe chip sau, dimpotrivă, te poate face mai bătrână. Nu e de mirare că în ultimul timp tot mai multe femei își vopsesc părul în tonuri deschise. Acest ton întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Hai să vedem împreună care sunt cele mai inspirate culori!

1. Blond platinat

Părul cărunt nu e un motiv de grijă și anxietate. Toate femeile încărunțesc mai devreme sau mai târziu. Și dacă înainte femeile mergeau la salon ca să-și ascundă firele gri, acum merg acolo ca să le scoată în evidență. Mai mult decât atât, în ultimii ani tot mai multe femei își vopsesc părul în alb (blond scandinav) – ca la frumoasa Elsa din filmul Frozen sau ca Emilia Clarke în Game of Thrones.

2. Blond natural

Blondul îți pune la dispoziție cea mai bogată și delicată paletă de nuanțe – începând cu tonuri simple și terminând cu nuanțe sofisticate, expresive, dar neagasante. Și totuși, sugestia noastră este să alegi nuanțe naturale de blond, care diluează imperfecțiunile feței și te fac să arăți mai feminină. Această nuanță dă bine atât pe femeile cu tonalitate caldă a tenului, cât și pe cele cu ten rece.

3. Blond căpșună

Blondul căpșună este una din cele mai populare nuanțe de păr din ultimii ani. Culoarea are o saturație diferită, care evoluează cursiv de la tonuri abia sesizabile până la tonuri foarte intense. În acest fel, părul cărunt se transformă dintr-o povară într-un adevărat atu. Imaginează-ți că amesteci tonuri roz-deschis cu irizații aurii de șampanie! Această nuanță întinerește chipul și se aplică foarte ușor pe părul cărunt.

4. Blond rece

În ultimul timp tot mai multe femei își vopsesc părul blond. Blondul întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Această culoare reprezintă o completare naturală pentru părul cărunt, de aceea arată superb la 50+. O rădăcină albă, omogenă, nu va fi vizibilă pe fundalul șuvițelor de culoare blond. Acest stil e îndrăgit nu numai de femeile mature, ci și de femeile tinere, care vor să arate stilat.

5. Blorange

Blorange este un amestec delicat de blond și portocaliu, care amintește de culoarea piersicii și este unul dintre cele mai expresive tonuri pastelate. Blorange îți pune la dispoziție o paletă variată și stilată de nuanțe – începând cu tonuri tradiționale și terminând cu nuanțe pline de expresivitate. Culoarea îți va împrospăta imaginea, adăugând coafurii reflexe de tonalitate diferită.

6. Caramel

Caramel este alegerea ideală pentru doamnele care vor să-și șteargă câțiva ani de pe chip și să scape de părul cărunt, dar care nu vor să se transforme în blonde. Ea îți va împrospăta imaginea cu reflexe de tonalitate diferită, de la zahăr ars până la blond și șaten auriu. Nuanța luminează pielea și se potrivește în special femeilor cu tonalitate caldă a pielii (fața rumenă, ușor arsă de soare sau cu pistrui).

7. Brun

Iar dacă îți place să porți păr negru, te sfătuim să îl înlocuiești cu brun. Culoarea neagră subliniază imperfecțiunile tenului și face chipul să pară obosit și lipsit de expresivitate. Acest lucru se simte mai ales la 40+, când negrul evidențiază pungile de sub ochi, ridurile de expresie, pliurile nazolabiale și bărbia dublă. Sfatul meu e să alegi un ton puțin mai deschis, de exemplu brun sau caramel.