Poartă fusta cu atitudine: 5 greșeli pe care le facem când alegem fusta!

Atunci când îmbracă o fustă, femeia se transformă instantaneu. Fusta adaugă feminitate, senzualitate și eleganță oricărei femei. Nu există o piesă vestimentară care să arate mai feminin. Dar ești sigură că știi să o porți corect? Iată 5 greșeli pe care le fac aproape toate femeile.

1. Fusta creion + top mulat

Fusta creion e potrivită pentru ținutele elegante clasice. Ea este ademenitoare și feminină, dar în același timp arată destul de strict. Această fustă îți va sublinia formele, pentru că este strâmtă, dar în același timp îți va alungi silueta, pentru că cel mai des se poartă cu tocuri. Un alt avantaj este că scoate în evidență posteriorul și îl face să pară bombat.

Fusta creion poate fi combinată cu orice piesă vestimentară, cu o singură excepție – topurile mulate, cu guler înalt. Pe lângă faptul că hainele strânse și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat, acestea scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei.

Alege un top liber, care oferă un plus de confort și arată mult mai original. Hainele cu o mărime mai mare adaugă prospețime imaginii, ascund burtica și, mai mult, îți avantajează talia, datorită contrastului dintre strâns și liber, creat de centură.

2. Fusta mini + decolteu

Fustele mini asociate cu cizme înalte și un decolteu adânc nu sunt nici pe departe cea mai bună idee. Indiferent de vârstă, acestea arată vulgar, deplasat și provocator.

Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și uită de fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. Frumusețea trebuie evidențiată elegant, fără vulgaritate și sexualitate accentuată.

Dacă vrei să porți mini, alege un top care acoperă zona decolteului, iar dacă vrei să-ți pui în valoare pieptul, alege o fustă care coboară sub linia genunchiului.

3. Fusta plisată + top oversize

Fusta plisată este feminină, romantică și versatilă. Ea poate fi inclusă într-o paletă variată de ținute, atât pentru ocazii casual, cât și pentru evenimente speciale sau întâlniri de afaceri.

Modelul a fost inspirat din moda anilor ’50, motiv pentru care se poate lăuda cu un aspect clasic, apropiat de vintage. Ea poate fi purtată cu sacou, cămașă, jachetă, geacă și chiar cu pulovere. Dar nu cu pulovere oversize! Un astfel de stil arată bătrânesc, demodat și neîngrijit.

Dacă vrei să combini fusta plisată cu un pulover, pune accentul pe talie. Acest truc îți va da un aer cochet și contemporan.

4. Fusta midi + cizme înalte

Cea mai bună dintre toate fustele, fusta fustelor, dacă vrei, este fusta midi, care poate fi asortată cu orice și a devenit de-a lungul timpului întruchiparea feminității.

Dacă vrei să arăți ridicol și să comiți o crimă împotriva bunului gust, atunci îmbracă fusta midi cu cizme înalte, de aceeași culoare. Această combinație denaturează silueta și îți face picioarele să pară mai scurte.

Reține: Ori nu trebuie să existe spațiu între cizme și fustă, ori trebuie să existe, dar mult.

5. Fusta în formă de A + top oversize

Fusta în formă de A ajută enorm dacă ai șolduri generoase, deoarece subliniază talia și o face să pară foarte subțire. În afară de asta, fusta ascunde șoldurile și echilibrează ținuta. Acest model îți va pune în valoare delicatețea și te va face să pari mai slabă.

Regula e ca la fusta creion, numai că invers. Deci, dacă îmbraci o fustă largă, topul trebuie să fie mulat, iar dacă îmbraci o fustă strânsă, topul trebuie să fie liber.

Citește și: Iată ce să porți la birou: 15 ținute elegante cu pantaloni