Poartă blondul cu atitudine: 15 tunsori minunate pentru femei cu păr blond!

Culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Nuanța potrivită îți poate șterge niște ani de pe chip sau, dimpotrivă, te poate îmbătrâni. Nu e de mirare că în ultimul timp tot mai multe femei își vopsesc părul blond. Blondul întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Hai să vedem împreună care sunt cele mai inspirate tunsori!

Tunsori bob păr blond

Coafura bob e una din cele mai apreciate tunsori din lume. Ea este practică, versatilă, arată superb pe chipul oricărei femei și se asociază excelent cu orice ținută. O tunsoare bob pentru păr mediu e o alegere excelentă dacă vrei să-ți vopsești părul blond, mai ales dacă îi dai un stil neglijent – cu șuvițe ondulate, tunse inegal.

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Iar blondul nu face decât să amplifice acest efect, datorită reflexelor strălucitoare.

Blondul îți pune la dispoziție cea mai bogată și delicată paletă de nuanțe – începând cu tonuri simple și terminând cu nuanțe sofisticate, expresive, dar neagasante. Și nu uita de tehnicile moderne de vopsire a părului, precum ombre, shatush, balayage sau california. Ele te vor evidenția din mulțime și vor oferi părului tău splendoarea pe care o merită.

Tunsori blond păr mediu

Tunsoarea italiană e ușor de recunoscut. Ea amintește de tunsoarea în cascadă pentru păr mediu, dar arată mai spectaculos datorită volumului. Iar cu nuanța blond cream arată de-a dreptul fermecător. Blonde cream este o nuanță naturală, revigorantă și întineritoare, potrivită pentru orice vârstă, formă a feței și tonalitate a pielii.

Dacă tunsoarea italiană e mult prea pretențioasă pentru tine, poți încerca o tunsoare clasică în scări, cu vârfuri ușor ondulate și un degrade natural de culoare.

Tunsori păr mediu blond platinat

Platina sau blondul scandinav este o nuanță super modernă și sofisticată, cu fire vii, imaculate și strălucitoare, care îți vor da un aer cochet și juvenil.

În principiu, culoarea poate fi aplicată indiferent de nuanța naturală a părului, dar cu cât părul este mai întunecat, cu atât contrastul este mai mare. Din fericire, efectul platinat arată bine atât pe deținătoarele de păr blond, cât și pe brunete.

Tunsori păr blond 2021-2022

Caramel este nuanța ideală pentru doamnele care vor să şteargă câţiva ani de pe chip. Aceasta îți va împrospăta imaginea, adăugând coafurii reflexe de tonalitate diferită, de la zahăr ars, bej, teracotă, până la blond și șaten auriu. Nuanța luminează pielea și se potrivește în special femeilor cu tonalitate caldă a pielii (fața rumenă, ușor arsă de soare sau cu pistrui).

În comparație cu nuanța blond deschis, care implică o decolorare violentă a părului, culoarea caramelului are nevoie de mai puțină substanță decolorantă pentru a obține efectul dorit.

Tonurile caramel arată bine pe orice coafură, indiferent de lungimea sau culoarea naturală a părului. Însă, oricum trebuie să ții cont de tonalitatea pielii la alegerea nuanței perfecte. Șuvițele blond-caramel arată delicat, feminin și contemporan.

Tunsori păr blond scurt

În acest sezon, îți recomandăm un blond obținut prin tehnica shatush. Vopsirea are loc fără folosirea foliei. Părul este tapat, după care vopsit sau decolorat pentru a obține un degrade natural ori o tranziție netedă de la închis spre deschis.

Această tehnică e perfectă pentru femeile care nu sunt pregătite pentru schimbări radicale, dar vor să-și împrospăteze imaginea. Ea adaugă volum și expresivitate părului, întinerind chipul unei femei.

Tunsori păr blond femei

Tehnica balayage constă în colorarea părului cu mâna liberă, fapt care îi conferă un aspect cât se poate de firesc. Culoarea este aplicată lejer pe suprafața șuvițelor de păr, astfel încât părul arată natural, viu, sărutat de soare.

Iar tehnica ombre constă în deschiderea treptată a nuanței de bază, folosind o tranziție subtilă, dar densă, de la rădăcini spre vârfuri.

Blondul căpșună este una din cele mai populare nuanțe de păr ale acestui sezon, mai ales atunci când culoarea are o saturație diferită, care evoluează cursiv de la abia sesizabil la foarte intens.

Tonurile blond căpșună îmbină nuanțe roșiatice, roșcate, aurii, cupru, roz și blond. Ele au două subtonuri esențiale: rece – blond clasic cu adaos de roz sau roz pastelat; cald – ca aurul roz, cu o nuanță roșiatică. Ambele asigură un efect excelent de întinerire.

Citește și: Cum să NU îți vopsești părul: 7 nuanțe de păr care îmbătrânesc!