Pielița ruptă din jurul unghiilor: Cum o îndepărtăm rapid și fără durere?

Pielițele rupte ale unghiilor sunt o mare bătaie de cap pentru fiecare femeie. Acestea arată neîngrijit, inestetic și de-a dreptul respingător. Frumusețea unei femei începe de la vârful degetelor, iar o manichiură frumoasă înseamnă, mai întâi de toate, o manichiură îngrijită.

De ce apar pielițele rupte în jurul unghiilor?

Pielițele rupte pot fi provocate de microbi, bacterii, ciuperci, obiceiul de a roade unghiile, manichiura de proastă calitate și, bineînțeles, de insuficiența de vitamine și oligoelemente în organism. Dar cel mai des e vorba de igiena greșită a mâinilor și, în particular, de folosirea diferitor detergenți și agenți de curățare fără mănuși.

Cum îndepărtăm pielițele rupte din jurul unghiilor?

Dacă nu ai reușit să previi acest fenomen neplăcut și prejudiciul a fost deja făcut, nu te descuraja. Putem scăpa de ele în câteva minute. În primul rând, NU le rupe cu dinții, fiindcă riști să infectezi o zonă sau alta și să te trezești cu stomatite în gură sau inflamații pe degete. La modul practic, înainte de a le îndepărta, ai două opțiuni:

– Tratează degetele cu ulei sau cremă pentru piele;

– Înmoaie mâinile în apă caldă;

Pielița se îndepărtează folosind o pensetă sau un tăietor de unghii. Ele trebuie să fie dezinfectate și cât mai ascuțite. NU încerca să le tai de la rădăcină, pentru că rădăcina protejează unghia de bacterii. După ce le-ai eliminat, tratează zona cu antiseptic sau cu ulei hrănitor.

Cum prevenim apariția pielițelor rupte în jurul unghiilor?

#1. Folosește cremă de mâini de câteva ori pe zi, aplicând produsul și pe cuticule.

#2. Folosește mănuși când speli vesela, hainele sau vasul de toaletă.

#3. Nu ezita să te folosești de uleiuri hrănitoare (de exemplu, ulei de marula), care pe lângă hidratarea cuticulei, ameliorează starea pielii, făcând-o netedă și strălucitoare. Aplică uleiul pe mâini înainte de somn, pune-ți mănuși și du-te la culcare.

#4. Pentru a scăpa de pielea ruptă și uscată din jurul unghiilor, înmoaie mâinile în apă cu sare de mare și câteva picături de ulei esențial. Lasă unghiile să se înmoaie timp de 15 minute, după care tratează degetele cu ulei hrănitor.

#5. Poartă mănuși iarna, primăvara devreme și toamna târziu. Vântul și temperaturile scăzute sunt un alt factor care provoacă ruperea și uscarea pielițelor.

#6. Schimbă persoana care îți face manichiura. E mare probabilitatea că ai de a face cu un amator.

#7. Revizuiește-ți meniul. Pielea trebuie tratată nu doar din exterior, ci și din interior. Pentru o piele sănătoasă consumă mai mult pește, ouă, brânzeturi, morcovi și verdețuri. Dacă problema cu pielițele rupte devine mai acută primăvara, înseamnă că organismul tău are nevoie de vitamine. Mai multe despre îngrijirea pielii din interior am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Îngrijește-ți pielea din interior: Un meniu de o zi pentru o piele sănătoasă!