Pielea îți va spune MULȚUMESC: 7 trucuri sănătoase pentru a prelungi tinerețea pielii

Deja ne-am convins că un machiaj profesionist poate ascunde orice imperfecțiune a tenului, de la riduri, până la pungi de sub ochi. Dar machiajul nu poate fi purtat non stop. Iar fardurile și alte produse cosmetice nu fac decât să agraveze problema. Adevărul e că dacă vrei să arăți mai tânără, trebuie să ai grijă de piele și să te alimentezi sănătos. Iată 7 trucuri sănătoase, care te vor întineri cu 10 ani.

1. Mănâncă semințe de in

Semințele de in conțin acizi grași Omega 3, lignani și mucilagiu, care contribuie la sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. Un studiu publicat în revista British Journal of Nutrition a demonstrat că persoanele care au consumat zilnic câte o jumătate de linguriță de Omega 3 timp de 6 săptămâni aveau pielea mai netedă, mai elastică, mai puțin inflamată, iar părul și unghiile mai strălucitoare, decât persoanele care nu au consumat acest ingredient.

2. Consumă retinol

De asemnea, se recomandă să tratezi pielea cu retinol, o formă a vitaminei A, ce se regaseste în produse de origine animală precum carnea, ouăle, produsele lactate sau peștele, dar se vinde și sub formă de aditivi alimentari și produse cosmetice. Vitamina A încetinește îmbătrânirea tenului, are un efect vitaminizant și revigorant asupra pielii și o menține elastică. Printre alimentele bogate în retinol se numără ficatul de vită, anghila, peștele, brânza de capră și gălbenușul de ou.

3. Tratează pielea cu sare

Sarea de mare este un demachiant excelent pentru piele. Ea purifică tenul și întărește membranele celulare ale pielii, datorită cărora pielea rămâne rezistentă, netedă și elastică. DAR ca să fie eficientă, nu trebuie amestecată cu apă, ci cu o bază lichidă vâscoasă. De exemplu, amestecă 50 gr de sare, cu 10 gr de bicarbonat și 100 ml de suc de aloe. Femeile care au avut probleme cu tenul știu că aloe are un efect de regenerare mult mai bun decât loțiunile de îngrijire a pielii.

4. Spală fața cu apă rece, apoi cu apă caldă

Alan Snyder, stilul personal a lui Marilyn Monroe, care era responsabil de make-up vedetei, a dezvăluit că actriţa obişnuia să-și clătească faţa de 15 ori, iar apoi să se spele cu săpun obișnuit. În afară de asta, Marilyn aprecia naturalețea și era foarte preocupată de îngrijirea tenului. Încă de când era adolescentă ea practica spălarea contrastantă (cu apă rece, apoi cu apă caldă). Spălarea contrastantă fortifică bariera hidrolipidică a dermei, hidratează pielea și întărește membranele celulare ale ei.

5. Tratează pielea cu turmeric

Măștile faciale cu turmeric sunt bune pentru femeile cu ten inflamat, ars de soare, încărcat de impurități, cu acnee, dermatite, rozacee și riduri. Amestecă două linguri de curcuma cu două linguri de rădăcină de ghimbir rasă și o linguriță de miere și aplică pasta pe față timp de 10 minute. Chiar dacă frige un pic, nu te îngrijora, compușii ei au proprietăți antiinflamatoare, calmante, regenerante, care refac bariera hidrolipidică a dermei și netezesc ridurile.

6. Consumă ceai rooibos

Ceaiul Rooibos îmbunătățește calitatea somnului, are proprietăți antiinflamatorii, diminuează stresul oxidativ (care contribuie la acumularea grăsimii pe abdomen), este o sursă bună de polifenoli (care protejează pielea de îmbătrânirea prematură), reduce colesterolul în sânge și combate excesul de estrogen (care duce la schimbări de dispoziție și stres). Cu alte cuvinte, este un adevărat cadou pentru femeile care au grijă de sănătatea lor fizică și emoțională.

7. Tratează pielea cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este un remediu excelent pentru ten. Masca cu ulei poate fi aplicată la 3-5 zile și este ideală pentru curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene, menține tenul hidratat și contribuie la reducerea ridurilor. De asemenea, se recomandă să adaugi o picătură de ulei în crema tradițională pentru față. Acest truc îți va face tenul neted și strălucitor. Totodată, se recomandă să consumi vitamina E (antioxidant puternic), deoarece uleiul de cocos facilitează asimilarea ei.