Pentru femeile 60+: Scapă de mirosul senil cu aceste 3 metode verificate

La 60 de ani, mirosul senil apare fără să întrebe, întrucât în organism are loc o reconstrucție hormonală și niște schimbări fiziologice. Pielea noastră devine mai subțire, iar glandele sebacee nu mai funcționează la fel de intensiv. Dacă în tinerețe toate mirosurile neplăcute ieșeau odată cu transpirația, la bătrânețe nu este așa. Transpirăm mai puțin și mirosul neplăcut iese prin tot corpul.

1. Menține igiena corpului zilnic

Poate că pare firesc și banal, însă nu toți oamenii se spală zilnic cu apă și săpun, deși nu este nimic complicat în asta. Dacă îți este greu să te miști, folosește măcar un prosop înmuiat în apă și săpun sau șervețele umede.

2. Folosește deodorant hand made

Sunt categoric împotriva deodorantelor din comerț. Ele conțin foarte multe chimicale dăunătoare. Eu substitui deodorantul cu bicarbonatul de sodiu. Pe pielea umedă, aplic bicarbonatul, în deosebi în zona axilei. Această substanță universală scoate bine mirosurile. La fel, poți folosi piroxidul de hidrogen de 3%. Cu ajutorul unui disc de vată aplică subraț.

3. Uleiurile aromatice

Cu vârsta am încetat să mai folosesc parfum. Demult n-am mai cumpărat unul. Acum prefer uleiurile esențiale, cumpărate de la farmacie. Ultima vreme optez pentru cele din citrice: de portocală, lămâie, mandarină și grapefruit. Felul în care miros ele pe pielea mea e foarte plăcut.

De asemenea, poți alege ulei din vanilie, levănțică, mentă, iasomnie, trandafir ș.a. Sunt ieftine și naturale, iar aroma se menține toată ziua. Aplic câteva picături în zona gâtului, la încheieturile mâinilor și pe pieptene, după care îl trec prin păr.

Multă lume mă întreabă ce parfum folosesc.

Blogger la pensie