Pentru femeile 50+: Redă buzelor forma corectă cu ajutorul acestei tehnici simple de machiaj

Uneori avem impresia că make up artiștii sunt niște magicieni. După un machiaj profesionist nu doar devenim mai frumoase, dar și mai tinere și chiar perfecte. Nu ne referim însă doar la imperfecțiunile tenului sau la redarea expresivității ochilor.

După o anumită vârstă, apar unele trăsături în jurul gurii specifice îmbătrânirii. Din fericire, ele pot fi ascunse în timpul machiajului.

Iată care sunt 3 cele mai răspândite schimbări care au loc la nivelul buzelor:

1. Din cauza spasmelor mușchilor ce ridică buza superioară, aceasta se îndreaptă în sus, în timp ce colțurile gurii și buza inferioară rămân pe loc.

2. Din cauza, supraîncordării mușchilor bărbiei, buza inferioară se micșorează și cel mai important că volumul se reduce din părți.

3. A treia problemă este combinarea celorlalte două.

4. Este exemplul de buze care nu necesită corectare.

Cum are loc corecția?

Dacă buzele și-au pierdut forma, nu trebuie să le corectăm într-un mod nefiresc așa încât să se schimbe și expresia feței. Pentru acest truc o să ai nevoie de o bază de machiaj, un creion de buze și un ruj obișnuit.

Important: Dacă ai riduri mărunte pe buze și în jur, înainte de corecție aplică o bază de machiaj pe toată zona sau pur și simplu umple aceste riduri cu ajutorul unui creion transparent pe bază de ceară.

Dacă buza superioară este puțin ridicată (foto nr.1), tot ce trebuie să faci este să desenezi conturul buzei puțin înafara ei, depășind marginea și revenind pe contur spre colțuri.

Dacă buza inferioară s-a micșorat (foto nr.2) trebuie să ieși înafara conturului natural cu un milimetru, însă doar în zonele ridicate.

Iar în cazul al treilea, realizăm corectarea ambelor buze.

Important: corectarea se recomandă a se face cu ajutorul creionului și rujului mat, culorile sidefate nu vor produce efectul dorit.